Inex slagroom 40% ontvangt voor de zesde keer op rij de Superior Taste Award

Inex slagroom 40% is ook internationaal een “chef’s favourite”. Een jury van gerenommeerde chef-koks uit binnen- en buitenland heeft de premium slagroom van Inex voor de zesde keer op rij bekroond met de Top Flavour Award.

Het International Taste Institute is een onafhankelijke organisatie van chef-koks en sommeliers die voeding en dranken van over de hele wereld beoordeelt, beloont en promoot omwille van hun superieure smaak. Deze chef-koks brengen hun expertise uit de restaurantbranche in om de smaakkwaliteit voor consumenten te beoordelen door middel van een blinde smaaktest.

Inex 40% slagroom krijgt opnieuw 3 sterren, waarmee het qua smaak een bijzonder product is. De smaken worden beoordeeld op basis van verschillende pijlers. Dit zijn eerste indruk, zicht, geur, smaak en textuur.

Uitstekende smaak

Steven Dierickx, CEO Inex: “Het ontvangen van deze unieke en internationale erkenning is een grote beloning voor Inex. De smaak van de hoogwaardige room is te danken aan de Belgische weidemelk waarvan de room wordt gemaakt. We beginnen met een product dat met respect voor dier en natuur is geproduceerd. De weidemelk is afkomstig van koeien die minstens 6 uur per dag en minstens 120 dagen per jaar mogen buiten grazen. Het resultaat is een heerlijk Belgisch zuivelproduct.”

De favoriet van de chef

Belgische chefs focussen niet alleen op smaak, maar ook steeds meer op de herkomst van het product. Zo is 40% slagroom al jaren de favoriet van chef Lode De Roover van restaurant Fleur de Lin en tweevoudig winnaar van de Belgische Bocuse d’Or. “Een geslaagd gerecht begint met een lekker kwaliteitsingrediënt. Dat de slagroom van Inex ook 100% Belgisch is, is voor mij als chef een extra troef.”

Beelden: Facebook Fleur de lin, Inex

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*