In 8 stappen naar een goede Food Safety Culture

In 2015 werd door het Global Food Safety Initiative (GFSI) een nieuwe term genoemd: Food Safety Culture. Wat is het, waarom is een sterke voedselveiligheidscultuur belangrijk en wat komt er bij kijken? In de whitepaper ‘Food Safety Culture: basis voor bestaansrecht’ kijkt Normec Foodcare naar het ontstaan, de ontwikkeling, noodzaak, impact en de kansen die een focus op Food Safety Culture biedt.

Bij het ontwikkelen van een voedselveiligheidscultuur komt nogal wat kijken, laat staan als u die zou willen veranderen. Het is belangrijk de huidige cultuur te kunnen duiden en te toetsen in hoeverre uw waarneming herkend wordt. Een cultuur wordt immers mede bepaald door de mensen die de organisatie vormen. Het management heeft vaak een wens of verwachting hoe het zou moeten zijn en veelal de stuurmiddelen om actie te ondernemen, maar zonder draagvlak is elke voorgenomen verandering gedoemd te mislukken. Bereik u doel dus stap voor stap. En zorg dat de basis op orde is voordat u het verbetertraject ingaat.

In de whitepaper staan acht stappen die u dichter bij een goede voedselveiligheidscultuur brengen. Het stappenplan is gebaseerd op essentiële onderwerpen die genoemd worden in de verschillende GFSI normen.

Download de whitepaper ‘Food Safety Culture’

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*