Ilvo viert 90ste verjaardag met groot feest

Van 15 tot 19 september viert het ILVO zijn 90ste verjaardag met FestILVO, het festival van Weten en Eten. Voor de pers haalde de onderzoeksinstelling zijn levend geheugen op het podium: oud gedienden van de “rijksstations” haalden herinneringen op aan bijna een eeuw landbouwgeschiedenis. Natuurlijk stond het feest in september ook centraal.

Lees verder

FestILVO, een uniek festival van Weten en Eten

15 en 16 september: voor professionals

Op donderdag en vrijdag ontvangt ILVO zijn professionele stakeholders: land- en tuinbouwers, voedingsproducenten, technologiebedrijven, (woon)zorginstellingen, horecabedrijven, afnemers en leveranciers in agrofood, beleidsmedewerkers, adviseurs, onderzoekers, enzovoort. Zij krijgen tijdens 15 studie- en contactdagen een frisse duik in hun vakgebied. Voor catering werkt ILVO tijdens de professionele dagen samen met Hotelschool Gent.
Alle details zijn te vinden op www.festilvo.be  > 15 september en 16 september.

18 september: publieksdag

Op zondag neemt ILVO met festILVO deel aan Dag van de Landbouw. Iedereen is welkom op en rond het festivalhart van 10 tot 18u. Op het programma staan 4 belevingsvolle (w)eetwandelingen, 7 kook- en proefdemo’s (elk uur eentje!), verschillende drone-, robot- en machinedemo’s en enkele spannende oogstmomenten.
Op een ILVO testveld werden dit seizoen aardappels verzorgd door drones en robots. Zou dat gelukt zijn? We oogsten op zondag – iedereen mag mee komen rapen!
Nog op het programma: een demotuin met innovatieve gewassen en heel erg BIJ-zondere rozen, een kinderdorp en verschillende speelfaciliteiten tijdens de wandelingen, een spannend zoekspel, familiejogging,… en natuurlijk heel veel lekker eten! Het cateringaanbod op zondag gaat van de klassieke hoeveworst tot gefermenteerde groentemaaltijden. Er is een foodmarkt met innovatieve en lokale producenten en er worden bijzondere varkensvleesbereidingen uitgedeeld.
Voor zondagavond zijn nog tickets te koop voor de avondvoorstelling van het tragikomisch theaterstuk ZWINS, over het leven van een West-Vlaamse familie varkenshouders – in het bijbehorende sappige dialect!
Alle details zijn te vinden op www.festilvo.be  > 18 september en ZWINS.

19 september: voor landbouw- en hotelscholen

Op maandag ontvangt ILVO nog eens 800 leerlingen uit secundaire landbouw- en hotelscholen (3de graad). Zij komen van over heel Vlaanderen naar Merelbeke/Melle voor een goedgevuld voor- en namiddagprogramma over robotica en andere technologie in de landbouw en voedingsproductie, krijgen een introductie in future foods, inspirerende verhalen over ILVO’s water- en natuurinspanningen, enzovoort.

Praktisch

Op zondag verwacht ILVO veel volk. Parkeren kan op verschillende aangeduide zones rond de ILVO campus in Melle en Merelbeke. Wie kan, komt best met de fiets!

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*