IFFA: topbeurs voor de vleessector en die van de alternatieve proteïnen

We hebben er allemaal lang naar uitgekeken. Eindelijk ontmoeten we elkaar terug. Op maandag bezochten wij IFFA. De Belgische standhouders bleken best tevreden. De aanbieders van ingrediënten, winkel en slagersbenodigheden misschien iets meer dan de producenten van de grote machines. Bestaat de mogelijkheid dat de beurzen AnugaFoodTec in Keulen en CFIA in Rennes daar debet aan zijn?

Ge je mee op de toer van de Belgische standhouders? Het spreekt voor zich dat we tijdens het korte tijdstek niet iedereen konden bezoeken. Alvast een sfeerbeeld.

Cretel by ATS met tal van nieuwe producten op IFFA

Onder de vleugels van ATS heeft Cretel een goede thuis gevonden. Vandaag verdelen ze niet enkel onthuid- en en ontvliesmachines, maar ook industriële wastunnels. Ze zijn de enige producent in België. “ATS heeft een sterk R&D-team, wat natuurlijk fanatisch is bij het uitwerken en realiseren van nieuwe projecten.”, vertelt Johan Timmerman. Op de beurs stelde Cretel twee nieuwe machines voor: een automatic Derinder 562A en een nieuwe messenslijper!

De founding father van de wastunnels, dhr. Desmet is ook aanwezig op IFFA en vertelt trots dat Cretel de enige Belgische firma is die wastunnels produceert.

Gernal: drogen, roken, koken, en ook afvullen

Bij Gernal ontmoeten we Augustin Vanstaen. Hij klaagt een beetje over de overvloed aan beurzen net na de coronapandemie. “De vakbezoekers gaan niet naar alle voedingsbeurzen. Het bezoekersaantal is ook geringer dan bij vorige edities.” Gernal is gekend voor zijn kookketels, rook-, droog en kookkasten. Heb je een product waarbij je het moet drogen, roken, koken, grillen, pasteuriseren, dichtschroeien, frituren,…, dan ben je bij Gernal aan het juiste adres.

Niet toevallig stond Atlantic engineering ook op dezelfde stand als Gernal. Onder de merknaam Fillfast verkoopt het bedrijf vulmachines voor soepen, sausen, vleesbereidingen, aardappelpuree, tapenades, chocolade, desserts, confituren, enz. Denken we maar aan het vullen én verpakken van verpompbare voedingsmiddelen in kunststof zakken. Die zijn rechtstreeks aansluitbaar aan de kookketel(s) van bijvoorbeeld Gernal. En zo krijg je een totaaloplossing voor “cook & chill” toepassingen in de voedingsindustrie en grootkeukens. Optimale koeleigenschappen van de zakken zorgt voor verlengde houdbaarheid zonder na-pasteurisatie.

Pintro: brochettesmachines

Met de PINTRO brochettemachine produceer je snel en hygiënisch brochettes. Op IFFA toont PINTRO® de oplossingen voor de industrie. PINTRO® brochetteachines maken het mogelijk om op een eenvoudige en hygiënische manier producten op een spies te monteren, zonder dat dit ten koste gaat van het uitzicht. Het blijft er ambachtelijk en hardgemaakt uitzien. PINTRO® biedt ook een geschikte oplossing om hamburgers te maken. “We hebben twee modellen beschikbaar: een semi-industriële hamburger vormmachine en manuele hamburgerpersers.”

De gehaktballenvormer van PINTRO® tenslotte is het toestel bij uitstek om grote hoeveelheden gehaktballen in verschillende vormen en afmetingen te produceren.

Galactic: ingrediënten voor de voedingsindustrie

Galactic staat op IFFA met melkzuur en de daarvan afgeleide producten voor de voedingsindustrie. Door middel van een fermentatieproces van suiker en non-GMO micro-organismen, biedt Galactic een breed scala aan natuurlijke antimicrobiële stoffen en ingrediënten aan, allemaal bestemd voor voedselproducenten in de wereld van vlees- en vleesvervangers, bereide maaltijden, bakkerijproducten, vis en zeevruchtensector, en nog veel meer.

Fam en Stumabo: snijden van alle mogelijk voedingsproducten

Deze firrma uit Aartselaar biedt alles voor het snijden van uw grondstoffen: aardappelen, groenten, vlees, … Door een zorgvuldige selectie van roestvrij staal, gecombineerd met nieuwe productietechnieken, biedt FAM messen die een ongeëvenaarde snijkwaliteit bieden en u verzekeren van een langere levensduur. Voor de vleesindustrie zijn er speciale oplossingen voor het maken van blokjes van harde kazen, of het snijden van restjes van gedroogde hammen. Ook het snijden van diepgevroren ham in plakjes of blokjes, het snijden van peperoniworstjes voor pizzabodems, enzovoort zijn taken die Stumabo van Fam onder de knie hebben.

De ploef vertegenwooridgers was supergelukkig om hun producten op IFFA te kunnen tonen.

Tomra: leeggoedterugnameautomatisering

Tomra is al 50 jaar wereldwijd marktleider op het gebied van leeggoedterugname-automatisering. Maar hierbij houdt het niet op. Tomra beschikt over een breed assortiment producten voor het herkennen, sorteren, verzamelen en verwerken van verschillende materialen.

Elk jaar opnieuw helpen de geautomatiseerde oplossingen van TOMRA om tientallen miljarden wegwerpverpakkingen te recycleren en de CO2-emissies aanzienlijk te reduceren. “Wij zijn trots op deze bijdrage aan de maatschappij.”

Dupont toont nieuwste modellen uit de Plexiline

Dirk Dupont toont een nieuw plateau uit zijn Plexiline-gamma. Het is ideaal voor de slagers omdat er een brede rand voorzien is, zodat de vleesproducten, b.v. hamburgers er niet kunnen afvallen. Het assortiment van Plexilne maakt furore over de hele wereld. “Zelfs de Australiërs zijn geïnteresseerd”, vertelt een enthousiaste Dirk Dupont. Op de stand ivan IFFA zie je vele schalen en plateaus in acrylaat (plexi), maar ook de nieuwste saladekommetjes. Alle producten dragen bij tot een optimale presentatie in de toonbank.

Snick

Voor de productie van vleesbereidingen, maar ook voor producten met vis, sausen, maaltijdcomponenten of kant-en-klare producten en vegetarische vervangvleesproducten biedt het team voedingstechnologen van Snick de beste oplossing. U kunt de smaak verfijnen en de functionaliteit verbeteren met de ingrediënten van Snick.

Ontdek op IFFA het uitgebreide gamma culinaire en functionele ingrediënten, natte en droge blends, kruidenmixen, enz.

Vepro: boedplasma voor productoptimalisatie

Nick Dedecker

De firma uit Wingene biedt speciaal voor de vleesverwerkende industrie oplossingen aan om de producten te optimaliseren. Dedecker: “Onze producten verbeteren de kwaliteit van de vleesproducten, ze geven ze een rijkere kleur en zorgen voor een stevigere structuur”. Vepro produceert plasma, globine, kleurstof, hemoglobine, aroma en collageen. Elk van die producten heeft een specifieke functionele eigenschap. Ze binden water, emulgeren, geleren of kleuren.

Oekraïne en nog veel meer

We zagen twee stands uit Oekraïne. Telkens bemand door vrouwen. Men vertelde mij dat de mannen het land niet uit mochten. Beide stands oogsten veel succes bij het aanwezige publiek. De Russische exposanten werden geweerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*