Ieperse stadsbrouwerij valt in de prijzen op Word Beer Awards

Voor de eerste keer sinds de oprichting van Brouwerij Kazematten nam men deel aan de World Beer Awards. Wipers Times 14 haalde brons in de categorie ‘Belgian Style Blond’.

De brouwmeesters over het goede nieuws: “Eind vorig jaar vierden we onze 5de verjaardag met de brouwerij maar eigenlijk is het ondertussen reeds 7 jaar geleden dat we samen met Koen Hugelier, onze brouwer, het allereerste brouwsel van Wipers Times 14 hebben gebrouwen. We startten toen om 7u00 ‘s morgens en waren pas iets voor middernacht terug thuis. Sindsdien hebben we dus een hele weg afgelegd (lacht). Het doet ons dan ook ongelofelijk veel plezier om te zien dat onze gezamenlijke inspanningen nu ook internationaal erkend worden.”

Trots Ieper

Ieperse schepen van economie, kmo, toerisme & evenementen Diego Desmadryl: “Als schepen van economie en toerisme ben ik sowieso trots dat onze stad kan uitpakken met een stadsbrouwerij. Als die brouwerij dan ook nog eens bekroond wordt op het internationale toneel van de World Beer Awards, en dat als eerste Ieperse brouwerij ooit, dan ben ik natuurlijk ‘preus lik fjirtig’!”

Meer info over Wipers Times 14:

Wipers Times 14 is een blond speciaal bier (6,2% alc vol) van hoge gisting, gebrouwen met vier granen, uitsluitend gehopt met streekeigen hop en afgewerkt met vier kruiden. De 14 in de naam Wipers Times 14 verwijst naar de densiteit van het bier (14° plato). Kleur: Het bier heeft een intens goudgele kleur en is zeer uitnodigend dankzij een stevige crèmekleurige schuimkraag. Karakter, smaak, aroma’s: Wipers Times 14 is een prachtig huwelijk tussen verfrissende, kruidige smaken en weelderige, zaligmakende zoete fruitsmaken. Het is een heuse symbiose van enerzijds citrus en limoen in de geur en anderzijds fluweelzachte vanille & zoete honing in de smaak. De florale toetsen zorgen voor een meesterlijk parfum maar meteen ook voor een goede doordrinkbaarheid. De hoofdingrediënten hop, mout en andere granen zijn de hofleveranciers van de perfect gebalanceerde smaak en de kruiden eisen een hoofdrol op in de heerlijke geur en frisse nasmaak. Culinair: Door de grote aanwezigheid van citrus en de uitgesproken frisse toetsen komt Wipers Times 14 ten volle tot zijn recht in combinatie met visgerechten en schaaldieren.

Ontdek de Kazematten bieren via www.kazematten.be

Brouwerij Kazematten? Wie? Wat?

In 2014 hielden de families Depypere (St.Bernardus) en Ghequire (Rodenbach) brouwerij Kazematten boven de doopvont en gaven Ieper zo, na méér dan 35 jaar, haar stadsbrouwerij terug.

De unieke historische Kazematten van het Houten Paard aan de Rijselpoort in Ieper werden omgetoverd tot een authentieke brouwerij, waar bieren als Wipers Times 14, Grotten Santé, Saison Tremist en Wipers Times 16 gebrouwen worden.

SUCCESVOLLE FUNDRAISING VOOR IEPERSE HORECA & TOERISTISCHE ONDERNEMERS

Halfweg mei startten we vanuit Brouwerij Kazematten een fundraising actie op om alle getroffen ondernemers uit de horeca & toeristische sector een hart onder de riem te steken.

Brouwerij Kazematten is een kleinschalige stadsbrouwerij die leeft bij gratie van de Ieperse horeca en steunt op de levendige toeristische activiteit van de mooie stad. Ze horen met andere woorden bij de belangrijkste stakeholders van de brouwerij. De fundraising actie beoogde waarde te creëren voor deze ondernemers die doorgaans waarde creëren voor Brouwerij Kazematten.

Uiteindelijk tekenden meer dan 20 ondernemers in op de actie en werden meer dan 4000 flessen verkocht! Dat is een mooi bedrag, als je weet dat van iedere verkochte fles €4 terugstroomt naar de ondernemers in

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*