Hygiena is de eerste leverancier van unieke biologische cassonade rietsuiker

Hygiena, Belgische groothandelaar in bio producten en specialist in biologische rietsuiker, lanceert een uniek rietsuikerproduct, cassonade gemaakt van biologische rietsuiker. Een echte primeur in de wereldwijde voedingsindustrie.

“Tot nu toe was geen enkele andere fabrikant bereid om deze biologische variëteiten te produceren,” legt Jos Muyldermans, suikerexpert bij Hygiena, uit. “De potentiële volumes van deze biologische rietsuiker zijn veel kleiner dan de productie van andere suikers. Daarom zijn de grote fabrikanten niet erg geïnteresseerd in deze biologische rietsuiker.” Dit innovatieve bedrijf in Sint-Niklaas transformeert deze biologische rietsuiker op een unieke manier tot cassonade. Een echte lekkernij.

Hygiena is de eerste en enige groothandelaar in de voedingsindustrie die biologische cassonade rietsuiker aanbiedt – een echte innovatie! En dat allemaal dankzij jarenlang onderzoek door Jos Muyldermans, de suikerexpert van Hygiena. Hij doet al bijna 30 jaar onderzoek naar deze biologische rietsuikers. “Deze nieuwe biologische cassonade rietsuikers zijn een mengeling van verschillende soorten rietsuiker uit Paraguay, Brazilië, Argentinië en India,” legt Muyldermans uit. “In tegenstelling tot andere suikers bevat deze biologische cassonade nog alle belangrijke voedingsbestanddelen en blijft hij in zijn pure vorm. Dit maakt deze suiker tot de eerste keuze in de wereld van rietsuiker.


(H)eerlijk productieproces

Na aankomst in Europa wordt de suiker gemengd en gezeefd. Alleen de beste rietsuiker wordt daarna gemengd met biologische rietsuikermelasse. In een laatste stap wordt de biologische cassonade verpakt in composteerbare verpakkingen in Sint-Niklaas, de hoofdzetel van Hygiena. “Onze rietsuiker wordt uitsluitend gemaakt met zeer fijn gezeefde biologische rietsuiker en biologische rietsuikermelasse, maar zonder toevoeging van karamel,” zegt Muyldermans. “De aanwezigheid van specifieke voedingsstoffen uit suikerriet en het hoge gehalte aan rietsuikermelasse zorgen voor een rijke smaak. Heerlijk op pannenkoeken, bijvoorbeeld.


Biologische kokosbloesem suiker

Naast biologische cassonade verkoopt Hygiena ook biologische kokosbloesemsuiker. Deze zoete lekkernij wordt gemaakt van het sap van de bloemknoppen van de kokosnoot. Door het sap van de kokosbloesems te kristalliseren, wordt een ongeraffineerde suiker verkregen. Maar let op: deze suiker wordt soms verward met palmsuiker. Dat is logisch, want biologische kokosbloesemsuiker is een soortgelijk product, maar afkomstig van een ander soort palmboom. Deze zoetstof wordt niet verhit, zodat alle mineralen zoals magnesium, ijzer, zink, kalium en verscheidene B-vitaminen bewaard blijven. Dit product heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het minder invloed heeft op de bloedsuikerschommelingen. Het is niet zomaar suiker.

www.hygiena.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*