Horecaproblemen zijn voor de brouwers nog niet voorbij

Belgian Brewers Federation is zich ervan bewust dat de sanitaire crisis nog niet voorbij is, maar wil toch benadrukken dat de moeilijkheden waarmee de #horeca en de #brouwerijen geconfronteerd worden, ook nog lang niet voorbij zijn. De heropening is uiteraard een goede zaak maar de horeca kan echter nog niet op volle toeren draaien. De uitzonderlijke betalingstermijnen beginnen te verstrijken en de facturen binnen te stromen. Om grote cash flow-problemen te vermijden, is het essentieel om een geleidelijke uitbreiding van de capaciteit van de cafés toe te laten.

Daarom en ook in lijn met de positieve ontwikkeling van de gezondheidssituatie, juicht Belgische Brouwers de beslissingen toe die op 18 juni ’21 door het #overlegcomité werden genomen, zoals de verhoging van het aantal personen aan één tafeltje en de versoepeling van het verplichte sluitingsuur in de horeca.

Nieuwe datum, 27 juni is uistekend

Belgische Brouwers stelt het ook op prijs dat de inwerkingtreding van deze versoepelingen is vervroegd naar 27 juni loco 1 juli. Hoewel deze vervroeging met enkele dagen symbolisch is, is zij belangrijk voor de sector, met name met het oog op de 8ste finales van Euro 2020.

Krishan Maudgal, directeur van de vzw Belgische Brouwers voegt toe: ‘Als de gezondheidssituatie verder gunstig blijft evolueren, roepen wij de autoriteiten op het “zomerplan” uit te breiden tot de horecasector, zodat men bij voorkeur tegen het einde van de zomervakantie, weer een glas bier aan de toog kan drinken. Het is namelijk van essentieel belang om dit deel van onze economie en ons cultureel erfgoed, door UNESCO opgenomen op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid, te behouden.’

Auteur: Geert Van Lierde

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*