Horeca Expo pakt ook dit jaar uit met vernieuwende topics

Van zondag 19 t.e.m. woensdag 22 november palmt Horeca Expo, dé Belgische vakbeurs voor de horeca, grootkeukens & eetwinkels opnieuw de 8 hallen van Flanders Expo in. Horeca professionals krijgen er de kans om in contact te komen met bijna 600 exposanten. Ze ontmoeten er zowel gevestigde A-merken als innovatieve, nieuwe spelers op de markt die voor een kwalitatief totaalaanbod zorgen. Uiteraard pakt de beurs ook dit jaar uit met een paar highlights en vernieuwende topics!


NIEUW ~ BAKERY & ONTBIJT IN HAL 2

Hal 2 baadt in een warme en zoete sfeer. Het accent zal er echter niet alleen op koffie, thee, zoet en ijs liggen, maar ook op bakery en ontbijt. En dit op het vlak van zowel producten, apparatuur als accessoires. Het ruime aanbod richt zich naar een breed scala van horecazaken: van koffiebars en restaurants, tot hotellerie en grootkeukens.


NIEUW ~ HOTEL & HOSPITALITY IN HAL 3

Hal 3 richt zich tijdens Horeca Expo 2023 op eigenaars en medewerkers van hotels, b&b’s en uitbaters van andere logies. Ze ontdekken er een totaalaanbod waarbij alle hotelaspecten aan bod komen: gaande van het slaap- en zitgedeelte, over de badkamer tot de lobby, de bar en het restaurant. Zowel meubilair, apparatuur, aankleding als accessoires zijn er te vinden.


HORECA EXPO – MEER DAN EEN BEURS

Naast het ruime exposantenaanbod is er uiteraard aandacht voor sterke content. De Competition Kitchen in hal 8 vormt het toneel voor tal van demo’s en belangrijke culinaire wedstrijden zoals de Belgische Selectie Bocuse d’Or, Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux en de Viskok van het Jaar. In de Flex seminarieruimte en de Skylounge is er tijdens deze topvierdaagse een uitgebreid aanbod aan seminaries en events.

INNOVATION AWARDS & BELOFTEVOLLE STARTERS

Met de Innovation Awards worden de meest innovatieve exposanten opnieuw gelauwerd. Een vakjury selecteert de winnaars binnen 6 categorieën: food, beverages, technology, kitchen equipment, furniture & decoration en sustainability. Ook de bezoekers krijgen terug een stem. Zij bepalen wie de Visitor’s Choice mee naar huis neemt.

Nog traditiegetrouw worden beloftevolle starters in de kijker geplaatst. Zij krijgen de mogelijkheid om in hal 4 hun nieuwe producten op de markt te introduceren.

CHEF’S PLACE

In hal 8 vormt Chef’s Place een unieke belevingszone in een sfeervol kader waar een select aantal exposanten een topaanbod biedt van delicatessen, dranken, tableware en decoratie. Alles draait er rond de essentie van het product: puur, eerlijk en top. Er wordt extra aandacht besteed aan terroir en producten met een lokale insteek waarbij ingespeeld wordt op de stijgende aandacht voor de lokale footprint en de korte keten.

De Masterclasses bieden dan weer de gelegenheid om van dichtbij de nieuwste trends en technieken van topchefs te volgen, met de nodige aandacht voor de harmonie tussen het gerecht en bijhorende dranken. Dit jaarlijkse netwerkmoment is enkel toegankelijk op uitnodiging.


HORECA EXPO – INFO & CONTACT

19 t.e.m. 22 november 2023.
Alle dagen open van 10u tot 18u.

Flanders Expo
Maaltekouter 1
B – 9051 Gent

www.horecaexpo.be
horecaexpo@easyfairs.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*