HORAL kende de Lambic Awards toe

De HORAL • Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren kende de Lambic Award van dit jaar toe aan Andy De Brouwer (45) van restaurant Bistronomie Les Eleveurs in Halle en Yanick Dehandschutter (33) van restaurant Sir Kwinten in Lennik. De Lambic Award is een onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt inzake de verdediging van de belangen van de traditionele lambiekbieren en de promotie van Oude Geuze en Oude Kriek.

HORAL-voorzitter Gert Christiaens: “Als klassiek geschoolde wijnsommeliers en restauranteigenaars hebben zij een belangrijke rol gespeeld om de Oude Geuze en Oude Kriek letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten in de gastronomische wereld.”

“Oude Geuze is een uniek product in de wereld waar we terecht fier mogen op zijn. De keuken is de voorbije 10 à 15 jaar enorm veranderd en de aanwezige fijne zuren in Oude Geuze bieden een stevige meerwaarde in de hedendaagse gastronomie”, aldus Yanick Dehandschutter, eigenaar-sommelier van sterrenrestaurant Sir Kwinten in Lennik.

Andy De Brouwer van het Halse restaurant Les Eleveurs sluit zich volmondig daarbij aan: “Ten eerste is er een terugkeer naar ambachtelijke producten. Daarnaast houdt de consument opnieuw van friszurige smaken. Ten derde mag het al eens wat specialer zijn, want men staat er ook meer voor open dan in het verleden het geval was. De restaurantbezoeker wil ‘fraîcheur’, aangename zuren en dranken met een lager alcoholgehalte. Dat zijn algemene tendensen en Oude Geuze past perfect in dat plaatje.”

Yanick Dehandschutter voegde eraan toe: “Oude Geuze kan gebruikt worden tijdens de hele restaurantbeleving. Als aperitief met bijpassende hapjes, als begeleidende drank bij voor- of hoofdgerecht en zelfs bij de kaas. Oude Geuze is met andere woorden heel inzetbaar in ons vakgebied. Het is trouwens opmerkelijk dat de jonge generatie die bij ons komt dineren uitdrukkelijk vraagt naar Oude Geuze. Het mag misschien een product zijn dat al heel lang meegaat, toch staan jonge mensen open voor deze authentieke streekproducten.”

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*