Hoe werf je goed personeel binnen de agrarische sector?

Hoe wwerf je personeel aan?

Zeker nu de ontwikkelingen zich in een razendsnel tempo opvolgen. Denk alleen maar aan de noodzaak om duurzamer te gaan ondernemen. Om die plannen door te zetten, moeten de juiste mensen helpen. Maar hoe vind je in deze tijd nog goed opgeleid personeel binnen de agrarische sector? Er zijn gelukkig wel enkele manieren om dit gemakkelijker te maken. We zetten er een aantal op een rij. 

Kies voor een recruitmentbureau 

Heb je weleens nagedacht over het inschakelen van job recruitment? Als je kiest voor een recruitmentbureau, dan geef je het werven en selecteren van nieuw personeel uit handen aan deskundigen. Het is tegenwoordig nou eenmaal heel lastig om de juiste krachten te vinden. Als je je vacature ergens anders vrijgeeft, dan is de kans groot dat je niet de juiste mensen bereikt. Om nog maar te zwijgen over het feit dat er wel heel veel tijd in het werven van deze mensen gaat zitten. Als je dit uit handen geeft aan een agency, dan weet je zeker dat je op de korte termijn de juiste mensen kunt bereiken. 

Wist je dat de meeste organisaties bovendien ook een standaard database hebben met krachten die zij kunnen oproepen als ze denken dat de vacature specifiek door hen vervuld moet worden? Zij weten altijd de juiste mensen te vinden. Hierdoor wordt werving en selectie een stuk eenvoudiger en draai jij hier je hand niet meer voor om. 

Bespreek het met collega’s 

De agrarische sector is altijd een sector waar echt een specifieke doelgroep in geïnteresseerd is. Als je een vacature open zet in een algemeen blad, dan is de kans groot dat je deze doelgroep helemaal niet kunt bereiken. Daarom is het belangrijk dat je weet op welke plekken je de doelgroep kunt bereiken en de juiste mensen kunt aantrekken. Bespreek het daarnaast ook met je collega’s. Bespreek de vacature die openstaat en of zij wellicht nog iemand in de omgeving kennen die in deze omschrijving past. Wellicht kun je zo heel snel de juiste persoon toevoegen aan jouw bedrijf. 

Wees duidelijk in de vacatureomschrijving 

Soms zien we vacatures voorbij komen die eigenlijk meer vragen oproepen dan dat ze beantwoorden. De functieomschrijving is niet duidelijk en na het lezen hiervan heb je nog geen idee wat de bedoeling is. Om nog maar te zwijgen over de gestelde eisen en de arbeidsvoorwaarden. Hierdoor wordt er minder snel op een openstaande vacature gereageerd of trek je de verkeerde mensen aan. Daarom is het belangrijk om de vacature zorgvuldig na te lezen en eventueel door een deskundige op te laten stellen. Zo weet je zeker dat je de juiste doelgroep bereikt en dat de zoektocht ook meer kans op slagen zal hebben. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*