Hoe presteerde de Europese voedingsindustrie in 2018?

FoodDrinkEurope’s laatste Data & Trends rapport belicht de belangrijkste cijfers en geeft inzicht in de structuur en de economische prestaties van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

De Europese voedingsmiddelen- en drankenindustrie betekent: 4,57 miljoen mensen werken in de hele EU, een omzet van 1,1 biljoen euro en 230 miljard euro aan toegevoegde waarde, waardoor het de grootste verwerkende industrie in de EU is. In de helft van de 28 lidstaten van de EU is de voedings- en drankenindustrie de grootste werkgever in de industrie.

Het Data & Trends-rapport geeft ook een overzicht van de marktvooruitzichten. Ongeveer ¾ van de uitvoer van levensmiddelen en dranken uit de EU is bestemd voor de interne markt. Tegelijkertijd is de EU de grootste exporteur van levensmiddelen en dranken ter wereld. In 2017 bedroeg de uitvoer buiten de EU 110 miljard euro, met een handelsoverschot van 35 miljard euro. Tot slot bevat het verslag een ranglijst van de 50 grootste levensmiddelen- en drankenbedrijven.

https://www.fooddrinkeurope.eu/uploads/publications_documents/FoodDrinkEurope_Data_and_Trends_2018_FINAL.pdf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*