Het Duitse bedrijf BENEO investeert 50 miljoen euro in een fabriek voor de verwerking van peulvruchten.

BENEO* heeft een investering van € 50 miljoen aangekondigd in een nieuwe fabriek voor de verwerking van peulvruchten in Offstein, Duitsland. De fabriek zal eiwitrijke ingrediënten uit peulvruchten produceren voor food en pet-foodsector. Met deze mijlpaal versterkt BENEO zijn aanwezigheid in de groeiende markt voor duurzaam geproduceerde plantaardige eiwitingrediënten.

De trend naar het gebruik van plantaardige eiwitten zet zich voort. Tegen 2027 zal naar verwachting 75% van de totale vraag naar eiwitten plantaardig zijn, en het samengestelde jaarlijkse groeipercentage (CAGR) van eiwitproducten zal tussen 2020 en 2027 naar verwachting 11% bedragen. De populariteit van peulvruchten neemt ook aanzienlijk toe, waarbij erwten en bonen wereldwijd de favoriete ingrediënten zijn in nieuw geïntroduceerde producten.

Peulvruchten hebben geen stikstofbemesting nodig

Duurzaamheid staat centraal in de hele toeleveringsketen van BENEO. Peulvruchten dragen bij tot de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen op landbouwbedrijven. Bonen bijvoorbeeld produceren stikstof voor zichzelf en voor de planten die eruit groeien, zodat stikstofbemesting niet nodig is. Voor de productie van eiwitten en zetmeel uit bonen en peulen wordt de volledige BENEO-oogst gebruikt en gerecycleerd tot functionele ingrediënten. De productie zelf gebeurt zo energievriendelijk mogelijk!

De bouw is reeds begonnen

De bouw van de fabriek is al begonnen en zal naar verwachting in de tweede helft van 2024 voltooid zijn. Voorlopig zal BENEO de grondstoffen verwerken in tijdelijke productiefaciliteiten. Dit betekent dat de eerste hoeveelheden BENEO-boneningrediënten vanaf begin juni 2022 beschikbaar zullen zijn.

Het eiwitconcentraat en het zetmeel van BENEO-bonen kunnen worden gebruikt voor eiwitverrijking en textuurverbetering van vlees- en zuivelvervangers, maar ook voor bakkerijproducten en (glutenvrije) graanproduct

  • onderdeel van Südzucker en producent van functionele ingrediënten)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*