Het Deens bedrijf Source Technology sluit een distributieovereenkomst met de Belgische start up Taaas BV

Het Deens bedrijf Source Technology, de uitvinder van de PowerHeater™, biedt hun klanten een innovatieve technologie voor de productie van getextureerde levensmiddelen. Dit proces reduceert bovendien de productietijd en -kosten van hoogwaardige vleesbereidingen en vleesvervangers. Ook producenten van premium petfood kennen reeds de voordelen van dit proces. De PowerHeater™ transformeert eiwitten in hoogwaardige producten met een vezelige textuur en een unieke bite en smaak. Vooral de foodservicesector en levensmiddelmerken tonen interesse voor deze nieuwe technologie. Met het oog op de snelgroeiende markt van getextureerde plantaardige eiwitten, vertrouwt Source Technology de distributie toe aan Taaas BV, uit Kortrijk, België.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vegetarische-producten.png

“Ik ben zeer verheugd, de verdere expansie van het distributienetwerk van Source Technology te mogen aankondigen, met de overeenkomst met Taaas BV in de Benelux. Hierdoor versterken we onze aanwezigheid en klantenservice in deze belangrijke markt. De voedingsindustrie in de Benelux is een voorloper als het gaat om het toepassen van innovatieve, duurzame technieken bij de productie van levensmiddelen”, zegt Kim Krintel, CEO van Source Technology.

Coagulatie

Het PowerHeater™ proces is gebaseerd op de principes van het transfereren van mechanische energie en warmte in een vlees- of een plant-based emulsie, waardoor de eiwitten (en eventuele aanwezige koolhydraten) gaan coaguleren. Hierdoor is het mogelijk deze eenvoudige eiwitmengsels te transformeren in een driedimensionale vezelige structuur, zoals bij vlees.

Ole Oxboll, Sales Director bij Source Technology: “De Benelux heeft een van de snelst groeiende markten in de productie van getextureerde eiwitten. Eiwitten textureren met een PowerHeater™ duwt de ontwikkeling van nieuwe vegetarische en vegan producten naar een hoger niveau. En biedt
productontwikkelaars van vlees en petfood nieuwe mogelijkheden.”

Gezond, betaalbaar, goed voor de planeet


Piet Deceunynck, CEO bij Taaas BV: “Gezond en lekker eten, betaalbaar en goed voor de planeet staat bovenaan het verlanglijstje van de bewuste consument. De eiwittransitie verschuift de focus van vlees naar een plant-based voedingspatroon. Taaas BV wil productontwikkelaars kennis laten maken met de mogelijkheden van de PowerHeater™ en biedt hen de knowhow en uitrusting om de volgende generatie vleesvervangers, met een unieke bite en vezelstructuur te produceren.”


Over Source Technology
Source Technology, een bedrijf gevestigd in Kolding, Denemarken, is een innovatief bedrijf in procestechnologie voor foodservice en petfood producten. Wij bieden daarnaast unieke meet- en analyseapparatuur voor geëxtrudeerd voer en voedsel. Dankzij onze gepatenteerde technologieën, bieden we aan onze klanten een voorsprong in zeer concurrentiële markt.
Source Technology is in handen van Wenger Manfacturing uit de Verenigde Staten, een wereldleider in extrusie- en droogtechnologie voor levensmiddelen.


Over Taaas BV
Taaas BV, is a project ontstaan tijdens het Covid jaar 2020. Taaas (Taste as a service) is opgericht door Piet Deceunynck en biedt een innovatieve technologie voor de ontwikkelaars en producenten van plant-basedlevensmiddelen, volgens het principe van maximale smaak en minimale voetafdruk. De focus ligt op het produceren van eiwitrijke levensmiddelen van de volgende generatie met een eenvoudige, duurzame technologie, die de kloof tussen vlees en vlees-alternatieven verkleint.

taaas BV, Goethalslaan 22, 8501 Kortrijk-Heule
+32 475 46 46 30, www.taaas.be, info@taaas.be,

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*