Het bedrijf Nougat Vital innoveert met 100% veganistische nougat.

Nougat Vital was op zoek naar een vervanger voor het traditionele kippeneiwit, wat van oudsher dienst heeft gedaan als opklopmiddel in het originele recept. Met hun eigen team zijn ze daar nu in geslaagd en presenteren op Anuga deze veganistische nougat!

Kippenei niet langer gewenst

Aangezien kippenei een allergeen is, wordt het door de industrie vermeden omwille van het gevaar tot kruisbesmetting. De kosten om een moderne productielijn te reinigen na productie, zijn ook te hoog. 

Vegan-groep groeit

Tegelijk wilde Nougat Vital het product geschikt maken voor de steeds vaker veganistische consument. 

Eigen research

Niettegenstaande de kleine schaal van het bedrijf werd de innovatie helemaal met eigen team gerealiseerd, onder leiding van de kwaliteitsverantwoordelijke. 

Nougatgranulaat

Na analyse van de markt werden meerdere plantaardige proteïnes op laboniveau getest. Van soja, rijst, peulvruchten en aardappel bleek deze laatste het best geschikt. Nadat ook de honing werd weggelaten was het eindresultaat klaar voor de markt. Als eerste fabrikant creëerde Nougat Vital vegan nougatgranulaat, op basis van aardappelproteïne

Het product wordt op de vakbeurs Anuga in Keulen voorgesteld (5 tot 9 oktober, hall 2.1 – A38) en zal vanaf januari 2020 beschikbaar zijn. 

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*