HET ANKER BROUWT BRUSSELS ABDIJBIER LA CAMBRE

De Brusselse abdijbieren Abbaye De La Cambre, verbonden aan de historische abdijsite Ter Kameren, worden voortaan door de Mechelse Brouwerij Het Anker gebrouwen. De brouwerij sloot daarvoor een langdurige licentieovereenkomst met het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

De bieren van La Cambre bestaan al een achttal jaar en werden gecreëerd door een Brusselse ondernemer. Hij liet zich inspireren door de geschiedenis van de Ter Kamerenabdij, die in 1201 werd gesticht door Dame Gisèle. Als eerbetoon staat ze nog steeds afgebeeld op het etiket en de kroonkurk.

Charles Leclef

De productie van de nieuwe abdijbieren verhuisde eind 2021 naar Mechelen. Het Anker lanceert nu twee nieuwe, blonde bieren. Ook de flesjes en etiketten kregen een complete ‘make-over’, al werden de naam en het logo wel behouden. “We bewaarden wat goed was en geven aan deze herlancering meteen ook ons eigen ‘Anker-DNA’ mee”, zegt Charles Leclef van Het Anker. “Klanten vroegen ons geregeld wanneer we een bier met een lager alcoholpercentage op de markt zouden brengen. Met de bieren van La Cambre beantwoorden we die vraag. Ze zijn minder zwaar, verfrissend en goed doordrinkbaar met een Blond 6,3% en een IPA 4,9% .

Vrouwen

Eris een overeenkomst met het aartsbisdom Mechelen

Het feit dat zowel in de abdij als in onze historische begijnhofbrouwerij in Mechelen vrouwen aan de oorsprong staan van de brouwgeschiedenis vond ik een mooi gegeven. De concrete link tussen Brussel en Mechelen vinden we vandaag weer terug via de overeenkomst met het aartsbisdom Mechelen-Brussel, gevestigd op enkele honderden meters van de brouwerij in onze thuisstad Mechelen.”De La Cambre bieren worden verkocht via de klassieke distributiekanalen (drankenhandels, bierwinkels) en via Colruyt Group. Voor de horeca worden de bieren ook op vat afgevuld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*