Heineken waarschuwt voor glasscherven in bierflesjes

Heineken Nederland dringt er bij consumenten op aan pas gekochte bierflesjes terug te brengen naar het verkooppunt, omdat het bier glasscherven kan bevatten. Heineken waarschuwt voor de veiligheid bij het drinken van bier afkomstig uit een 25cl fles. Dit is de kleine, voor eenmalig gebruik bestemde fles met schroefdop van Heineken Original, Heineken 0.0 en Heineken Silver. Er bestaat een risico dat glasscherven loskomen van de bodem van de fles en in het product terechtkomen”, aldus Heineken in een persbericht.

Alleen flessen van 25 cl met een specifieke productiecode op de achterkant van de fles zijn getroffen. De bijbehorende codes zijn te vinden op de website van het biermerk. De consumenten worden geadviseerd het bier niet te drinken en de flessen terug te brengen naar het verkooppunt. “De aankoopprijs zal worden terugbetaald. Een ontvangstbewijs is niet vereist voor de terugbetaling. Klanten hebben onbeperkte tijd om het product terug te brengen”, aldus Heineken.

Verontschuldiging

“Veiligheid en kwaliteit zijn altijd onze topprioriteiten en wij voeren regelmatig kwaliteitscontroles uit. Daarom betreuren wij het ten zeerste dat dit product niet aan onze hoge kwaliteitsnormen voldoet en hebben wij dit product teruggeroepen. We betreuren het ongemak,” zei de CEO van de brouwerij, Maarten Koudenburg, in een verklaring.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*