Hein Deprez: ‘Een stap achteruit zetten is geen schande’

De afnemende winst en de schuldenberg brachten groenten- en fruitmultinational Greenyard in moeilijkheden. Hein Deprez, eigenaar van Greenyard, wil samen met co-CEO Marc Zwaaneveld de problemen aanpakken. Voor het eerst sinds de aanstelling van de co-CEO geven ze een interview aan De Tijd.

Schuldengraad


Zwaaneveld is vol lof over hoe Deprez zijn bedrijf, dat begon als champignonteeltbedrijf, heeft laten uitgroeien tot multinational. Echter is hij kritisch over de overnames. “Door de groei zijn er schulden in het bedrijf gekomen. Te veel, daar moeten we eerlijk in zijn. Nu gaan we bouwen aan de volgende fase.”

Volgens Deprez is de schuldengraad zo hoog door de droogte van afgelopen zomer en de listeriabesmetting. “Al hebben we er geen klanten door verloren. Toch hebben we bepaalde dingen niet goed aangepakt en te weinig tijd genomen toen we stappen vooruit wilde zetten.”

CEO


Volgens beide heren komt de aanstelling van Marc als co-CEO niet van de banken. “Eén van onze mensen heeft Marc gecontracteerd. Als team hebben we beslist om met Marc te spreken”, vertelt Hein.

Of Deprez bereid is om de helft van de aandelen die hij controleert op te geven, antwoordt Hein dat het belang van het bedrijf voorop staat, net als de verdere realisering van de strategie.

Klik hier voor het hele artikel van De Tijd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*