Heerlijk eenvoudig: vleesalternatieven met VITATEX®.

Op IFFA presenteert GoodMills Innovation zijn nieuwe reeks VITATEX® plantaardige texturen waarmee verschillende vleesconcepten authentiek kunnen worden nagebootst. En wat de verwerking betreft, kunnen dezelfde machines worden gebruikt om zowel vlees- als vleesalternatieve producten te produceren.

Bezoekers aan de GoodMills Innovation-stand op IFFA zullen zich in eerste instantie in een vertrouwde ‘vlees’-omgeving wanen. Het bedrijf toont zijn aanbod echter met een slagerij op plantaardige basis: Erwten, soja en tarwe, de grondstoffen voor VITATEX® texturate, hangen aan de haken van de slager. Ze kunnen worden gebruikt voor de productie van een brede waaier aan veganistische en vegetarische toepassingen die de conventionele producten op basis van varkens-, rund- en gevogeltevlees getrouw nabootsen.

Eenvoudige verwerking

Ook bij de verwerking van VITATEX® texturaten zijn er grote parallellen: fabrikanten kunnen voor de productie van plantaardig gehakt, pasteitjes, nuggets of schnitzel dezelfde machines gebruiken als voor de vleesverwerking, zonder dat grote investeringen nodig zijn. Texturaten zwellen voor en worden dan verder verwerkt in een cutter of grinder op dezelfde manier als gemalen vlees.

Dit betekent dat plantaardige productlijnen met VITATEX® ook kunnen worden geproduceerd met bestaande vleesverwerkingsapparatuur – er zijn geen grote investeringen nodig.

Textuur is de sleutel

Vanuit sensorisch oogpunt overtuigen VITATEX® producten door hun vlezige, vezelige textuur en vanuit nutritioneel oogpunt door hun hoge proteïnegehalte. Jutta Schock, Hoofd Marketing bij GoodMills Innovation: “Textuur is de sleutel tot een authentiek vleesalternatief en een beslissende factor of een product een hit of misser is bij de eindconsument – als de textuur niet goed is, is de beslissing gemaakt: Het product zal niet als authentiek worden ervaren en zal de volgende keer zeker niet in het winkelwagentje belanden. Hier mogen dus geen compromissen worden gesloten.” Dankzij hun goede waterbindende eigenschappen kunnen de nieuwe texturaten ook worden gebruikt om individuele consistenties te creëren.

Over GoodMills Innovation GmbH


GoodMills Innovation ontwikkelt clean-label ingrediënten op basis van granen en peulvruchten voor veelzijdige toepassingen in de voedingsmiddelen-, bak-, snack- en nutraceutische industrie, maar ook in ambachtelijke bakkerijen. Het doel is steeds om maximaal genot te combineren met één of meerdere bijkomende voordelen: de gezondheid van de consument (geselecteerde voedingsvezels en een verbeterde Nutri-Score), een toekomstbestendige planeet (vleesvervangers) of een zuinigere productie (door actief gebruik te maken van besparingspotentieel).De onderneming is voortdurend op zoek naar innovatieve grondstoffen en technologieën en laat zich daarbij leiden door vier leidmotieven: GOOD NUTRITION omvat de portefeuille van gezondheidsbevorderende ingrediënten, GOOD DECISION omvat duurzame oplossingen voor de plantaardige markt, GOOD TASTE omvat ingrediënten die het sensorische profiel van voedingsmiddelen verbeteren, en GOOD VALUE richt zich op kostenefficiënte oplossingen – zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of smaak. Met zijn knowhow over de hele waardeketen, van de inkoop en verwerking van grondstoffen tot het begrijpen van de behoeften van markten en consumenten, ondersteunt de graanexpert zijn klanten met innovatieve productconcepten, op maat gemaakte oplossingen en deskundig advies over toepassingen, levensmiddelenwetgeving en marketingkwesties. Als onderdeel van de GoodMills Group, Europa’s grootste maalderijorganisatie, staat GoodMills Innovation voor de hoogste kwaliteit, (leverings)zekerheid, duurzaamheid en innovatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*