Hanssens Catering verzekert zijn toekomst met een investering van 15 miljoen euro

Voedingsbedrijf Hanssens Catering heeft op de industriezone van Gullegem-Moorsele symbolisch zijn nieuwe vestiging geopend. De familiale kmo is een specialist in het bereiden van dagverse, warme schoolmaaltijden. Nu wordt gebouwd aan een state-of-the art site op een perceel van 3 hectare. Een investering van 15 miljoen euro die extra jobs met zich mee zal brengen en waar tot 40.000 maaltijden per dag zullen bereid worden. Minister Hilde Crevits kwam voor de eerste steenlegging naar Gullegem afgezakt.

Met deze investering wil Hanssens Catering klaar zijn voor de toekomst: extra productiecapaciteit genereren, de kwaliteitsgarantie verder verbeteren, een aangename werkomgeving bieden aan haar team van medewerkers en meer kunnen inzetten op beleving en betrokkenheid van scholengroepen en inrichtende machten, directies, keukenpersoneel, leerlingen en hun ouders. De familie Hanssens-Wallays kiest daarbij voor een duurzame nieuwe vestiging en voorziet haar bedrijfsgebouw onder meer van zonnepanelen.

Hanssens Catering is reeds meer dan 50 jaar verankerd in Gullegem. “We blijven in eigen streek, vlot bereikbaar en nabij het hart van de groentestreek en de REO veiling, wat onze bewuste keuze voor een maximaal gebruik van verse, seizoensgebonden groenten en aardappelen van eigen bodem blijvend faciliteert”, zo luidt de boodschap van het management. “We wensen dan ook het gemeentebestuur te danken voor de geboden ondersteuning en de adequate afhandeling van de nodige vergunningsdossiers.”

Elke schooldag bereidt Hanssens Catering op een duurzame wijze 44.000 gezonde, warme maaltijden, die vervolgens vertrekken voor aanlevering richting de verschillende scholen in de regio’s West- en Oost-Vlaanderen, Vlaams- en Waals-Brabant, Henegouwen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Naast de hoofdvestiging in Gullegem, van waaruit momenteel een 23.000-tal maaltijden per schooldag worden bereid, heeft Hanssens Catering nog een vestiging in het Oost-Vlaamse Oosterzele en in Groot-Bijgaarden.

Nieuwe jobs

Hanssens Catering telt een 50-tal eigen medewerkers, waarvan er in de huidige hoofdvestiging te Gullegem een 30-tal worden tewerkgesteld. Daarnaast staan 65 bezorgers in voor het transport van en naar de verschillende scholen. De bouw van de nieuwe site biedt perspectieven om extra medewerkers aan te trekken. De ingebruikname van de hypermoderne, duurzame productievestiging en burelen is voorzien voor de start van het nieuwe schooljaar in 2019.

In het familiebedrijf par excellence is ook de derde generatie (Arthur en Anthon) reeds vertegenwoordigd, wat ook een wissel verzekert op de toekomst.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*