HAK overgenomen door Russische KDV Group

Hak bokaal met doperwten

De Russische levensmiddelenproducent KDV Group heeft groenteverwerker HAK overgenomen van NPM Capital. Onder de vleugels van de nieuwe eigenaar wil HAK zijn positie op de internationale markt versterken.

Met deze overname wil KDV zich meer richten op gezonde voeding en groenten. “We willen met HAK een nieuwe business unit creëren die zich richt op plantaardige voeding en aansluit bij de wereldwijde trend naar gezondere en duurzamere voeding,” zegt Denis Shtengelov, oprichter van KDV. Zijn bedrijf is aanwezig in de hele voedselketen, van teelt tot distributie en verkoop.

Timo Hoogeboom, directeur van de Nederlandse conservenfabrikant, is blij met de nieuwe eigenaar: “Hij heeft niet alleen zijn steun betuigd aan de strategie en uitgangspunten van HAK, maar er ook voor gezorgd dat het groentebedrijf zelfstandig kan blijven opereren. “Ook kunnen we met KDV onze positie op de internationale markt versterken en onze missie om mensen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten, versnellen.”

Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. De overname moet nog worden goedgekeurd door de ondernemingsraad van HAK, maar dit zou slechts een formaliteit zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*