Hackaton in Brussel voor een duurzamere en plastiek-armere toekomst

Op 23 en 24 november vindt er een Hackathon in Brussel plaats om de uitdagingen van plastic aan te pakken. 60 deelnemers, 15 experts en 4 juryleden zullen deelnemen aan #Plastichack om oplossingen te vinden die plastic afval bestrijden. Het uiteindelijke doel: een beter milieu en een duurzamere toekomst opbouwen!

Twee dagen en één nacht om uitdagingen te hacken

Aan het begin van de Hackathon, op 23 november, verzamelen de deelnemers zich in Brussel, klaar om twee dagen lang het onderwerp plastic afval te bestuderen. Zowel lokale als internationale studenten met verschillende achtergronden en landen (KULeuven, Universiteit van Luxemburg en IDC Herzliya) komen samen en vormen teams die de klok rond werken. Ze worden gecoacht door experts uit de sector, die elk hun specifieke expertise inbrengen in de teams.

Experts

De achtergrond van de experts zal net zo uiteenlopend zijn als de achtergrond van de studenten: marketing, ontwikkeling, duurzaamheid, ondernemerschap, bedrijfsmodellering, enz. De jury zal bestaan ​​uit branchedeskundigen uit alle verschillende sectoren die hetzelfde doel nastreven – te helpen bij het creëren van een een meer duurzame toekomst.

De juryleden zijn de heer Andre Convents van P & G,, mevrouw Mieke Vercaeren van Colruyt Group, de heer Steve Szustak van Cronos International en mevrouw Helga Van de Veken van KBC. De Jury wordt voorgezeten door Hare Excellentie mevrouw Simona Frankel.

Opening

De openingsceremonie wordt geleid door een lid van het kabinet van staatssecretaris Philippe De Backer. Dit evenement is een initiatief van de Israëlische ambassade in Brussel met deelname van onder meer Cronos International, KBC, P & G, Carlsberg – Somersby en Colruyt Group.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*