Grote investeringen bij brouwerij Dubuisson

De brouwerij Dubuisson heeft voor haar 250ste verjaardag grote projecten gelanceerd. “We investeren de hele tijd” zegt de CEO Hugues Dubuisson.

“We hebben een gevestigde filosofie, die gebaseerd is op drie principes. Financiële onafhankelijkheid. Beheersing van het brouwproces, van A tot Z. De productie van 100% natuurlijke bieren. Daar sluiten we geen compromissen over. We brouwen niet op contractbasis: noch voor anderen, noch door anderen, het is een kwestie van transparantie. Om deze doelstellingen te bereiken, investeren we voortdurend: 33% van onze omzet in de afgelopen drie jaar”.

Deze woorden werden uitgesproken door Hugues Dubuisson, het huidige hoofd van de brouwerij, tijdens de presentatie van het seizoen 2019, dat gekenmerkt werd door het 250-jarig bestaan van het bedrijf.

In het verslag van 21 maart jl. vertelden we al over de huidige investeringen in verband met een make-over van de historische amberkleurige Bush en de volledige renovatie van het Ghyssegnies kasteelterrein, waar een nieuwe Trolls & Bush en een interactief museum zullen worden gecreëerd.

Bijkomende werkkrachten

Deze investeringen moeten leiden tot de aanwerving van een 10-tal mensen binnen de Trolls & Bush BVBA, die reeds 15 mensen tewerkstelt. In de brouwerij zelf werken 46 mensen, waaronder Alexandre en Séverine Dubuisson, die de negende generatie van de familie vertegenwoordigen.

Duurzaam en biologisch

Nadat de bottellijn in 2017 en 2018 werd verbeterd, worden verdere investeringen gedaan. Het gaat onder meer om uitbreiding van het laboratorium en de afvalwaterzuivering. Het hergebruikte afvalwater zal worden gebruikt om de toekomstige museumruimte te verwarmen. Nu we het toch over ecologie hebben, kondigt Hugues Dubuisson aan dat de nieuwe hop die door de brouwerij wordt geteeld, biologisch zal zijn.

Research & Development

Laten we teruggaan naar het lab. Deze werkt vooral aan de stabiliteit van de producten. “Wanneer we ver weg exporteren, moet de smaak van het bier zo lang mogelijk stabiel blijven”.

De brouwerij exporteert momenteel naar meer dan 40 landen, waaronder China en de Verenigde Staten. 80% van de export gaat naar Frankrijk. Omdat de Belgische markt relatief stabiel is, is het de buitenlandse markt die de productie in Pipais stimuleert. Dat is in vijf jaar tijd bijna verdubbeld! In 2018 bedroeg de capaciteit 90.000 hectoliter, voor een totale capaciteit van 120.000 hectoliter. Uitbreidingen in het verschiet?

This post is also available in: Nederlands Français (Frans)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*