Grote investeringen bij brouwerij de 3 Fonteinen

De brouwerij de 3 Fonteinen uit Beersel zal de komende jaren 25 miljoen euro investeren in een nieuwe hoofdzetel. Een magazijn bestaat al enkele jaren in Lot, maar binnenkort wordt er ook een nieuwe brouwzaal en een nieuw bezoekerscentrum gebouwd. De historische brouwerij in het nabijgelegen stadscentrum van Beersel blijft behouden.

De brouwerij zal de oppervlakte van de site uitbreiden van 5.500 m² tot 13.000 m². Dit omvat een kersenbomenpark, waarvan de vruchten zullen worden gebruikt voor de productie van kriek. De werkzaamheden beginnen in het najaar van volgend jaar en duren twee jaar. De eerste bieren uit de nieuwe fabriek moet je neit meteen verwachten, daar de Lambiek- en Gueuzebieren een langere productietijd nodig hebben dan gewone bieren.

Verdubbeling van de productie

“Een Lambiekbier blijft er gemiddeld twee en een half jaar”, legt Michaël Blancquaert uit. “Dus we hebben veel opslagruimte nodig. Op lange termijn zal de productie verdubbelen tot meer dan 6.000 hectoliter per jaar. Dit is nog steeds bescheiden, want een gemiddelde Belgische brouwerij – zonder te spreken over de reus AB InBev – produceert 45.000 hectoliter. Het aantal medewerkers bij 3 Fonteinen zal ook verdubbelen. De nieuwe infrastructuur zal 30 tot 40 mensen tewerkstellen. Een totaalbedrag van 25 miljoen euro zouden met deze investeringen gemoeid zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*