Grootmoeders Koffie vaandeldrager voor West-Vlaamse streekproducten

Een tiental typisch West-Vlaamse streekproducten werd opgenomen in de preselectie om finaal hét streekproduct van heel Vlaanderen te kiezen. Het concours in een initiatief van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Het is de eerste maal dat ‘Hèt Streekproduct van Vlaanderen’ wordt verkozen. Grootmoeders Koffie uit Gullegem is de West-Vlaamse vaandeldrager, omdat het de meeste stemmen haalde in de preselectie.

Algemeen zitten  streekproducten in de lift, en is er bredere aandacht voor. Naast Grootmoeders Koffie, kwamen ook andere namen uit alle regio’s van West-Vlaanderen mee aan het venster piepen. Zoals Jules Destrooper, Smout en Kaantjes of Boerenpaté uit de Westhoek, Oostendse oesters, Torhoutse mosterd, Vlaamse hoeveboter en gerookte heilbot. Finaal werden er op 150 vooraf geselecteerde producten, 16 finalisten over gehouden, waarvan drie uit West-Vlaanderen. Grootmoeders Koffie moet de West-Vlaamse eer verdedigen naast Mosterd Wostyn (Torhout) en Smout en Kaantjes uit de Westhoek.

Als koffiebranderij is Grootmoeders Koffie sinds 1935 in Gullegem gevestigd en zo sterk verweven met de regio. “We zijn actief in heel Vlaanderen en steunen daarbij ook verenigingen en zijn sterk aanwezig bij toeristische en gastronomische activiteiten”, aldus zaalvoerder Patrick Hanssens. “Grootmoeders Koffie wordt nog steeds op de authentieke wijze gebrand, langzaam met een zacht karakter. We importeren ruwe, ongebrande koffie. Het proeven, mengen, branden, verpakken gebeurt nog steeds allemaal in eigen branderij. Grootmoeders Koffie is officieel Erkend als Streekproduct van de Leiestreek en West-Vlaanderen sinds 2006.”

Bron: Made in West-Vlaanderen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*