Groot Vleeshuis gesloten: EROV zoekt geschikte pop-up

Het Groot Vleeshuis waarin het promotiecentrum voor Oost-Vlaamse streekproducten van EROV is ondergebracht, werd midden april om veiligheidsredenen met onmiddellijke ingang gesloten. Vanwege de grote schade aan de houten structuur kunnen stabiliteit en veiligheid niet worden gegarandeerd. De Stad Gent zal de komende maanden werken aan het gebouw uitvoeren. Het stadsbestuur hoopt het Groot Vleeshuis op 19 juli te kunnen heropenen. EROV gaat op zoek naar pop-up-stek!

De stad Gent heeft de onmiddellijke sluiting van het gebouw voor het publiek en zijn exploitant, de Economische Raad Oost-Vlaanderen (EROV), aangekondigd. De EROV huurt het gebouw van de stad Gent en exploiteert er het regionaal centrum voor de promotie van Oost-Vlaamse producten. “Sinds 2002 promoot de EROV in het Groot Vleeshuis streekproducten uit Oost-Vlaanderen”, vertelt Leentje Grillaert, gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen en voorzitster van de EROV. “Hier kunt u meer dan 175 regionale producten kopen en proeven”.

Instandhoudingswerken


De laatste maanden was alleen de streekwinkel nog open wegens de sluiting van de horeca. Omwille van de verregaande aantasting van de houten dakstructuur kan de stabiliteit en veiligheid momenteel niet gegarandeerd worden. Stad Gent laat weten op korte termijn instandhoudingswerken te laten uitvoeren, om de aangetaste elementen te beveiligen. Ondertussen zijn bij EROV druk op zoek naar een geschikte locatie voor een tijdelijke pop-up. Liefst met een bijhorend terras zodat – zodra het mag – de streekproducten ook opnieuw kunnen gesmaakt worden.
De aangekondigde werken zijn echter nog maar de eerste dringende. De grootste werken aan het gebouw zijn in voorbereiding, maar de uitvoering daarvan is maar voorzien voor 2026.. Het promotiecentrum voor streekproducten in Groot Vleeshuis zal tegen 19 juli 2021 opnieuw kunnen openen. De webshop van het EROV blijft digitaal toegankelijk!

Foto:Stad Gent


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*