Gronckel wint quadrupel goud op concours internationale de Lyon


Vrijstaat Vanmol Brewing uit Eizeringen heeft het eerste weekend van april tijdens de 13e editie van het Concours International de Lyon de Médaille d’Or gewonnen in de categorie ‘Strong Dark Ale’. De Gronckel Quadrupel – die wordt gebrouwen bij Brouwerij Alvinne in Moen – eindigde op de eerste plaats.

Erwin Vanmol (55) en Jan Panneels (21) namen nog een tweede medaille mee naar huis. In de categorie ‘Other Specialty Beer’ behaalde hun Bloedarend Raw Ale met bloedappelsien het zilver.

Historie

Vrijstaat Vanmol, de kleine brouwerij die bekendheid verwierf met de Gronckel-bieren, werd in 2016 opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. De toen 15-jarige Jan Panneels kwam hem al gauw een handje helpen. Een jaar later werden ze vennoten.

Het Gronckel-assortiment van de Pajotse brouwerij omvat op dit ogenblik de Gronckel Blond, Tripel, Quadrupel en de Janimal. Daarnaast specialiseerden Jan en Erwin zich ook in de productie van zogenaamde raw ales, zoals de Bloedarend en de Nørse Man. Dit zijn bieren die zich dankzij hun finesse en friszurigheid uitstekend lenen voor gastronomie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*