Greiner Verpakkingen verbetert en verhoogt recyclagelus

Duurzame kartonnen-kunststofverpakkingen die door Greiner Packaging voor Henkel worden geproduceerd, bevatten nu 50 % gerecycled PP na consumptie.

Karton-kunststofcombinaties als duurzame verpakkingskeuze helpen het kunststofverbruik te verminderen en zorgen tegelijkertijd voor een hoogwaardige uitstraling en stabiliteit. De Persil 4in1 DISCS-detergentenverpakking van Henkel, die wordt geproduceerd door Greiner Packaging, is hiervan een goed voorbeeld. En dit is nu nog duurzamer, omdat het 50 % gerecycled polypropyleen (r-PP) bevat dat wordt verkregen uit afgedankte huishoudelijke kunststoffen, wat betekent dat post-consumentenafval wordt hergebruikt.

K3 , de karton-kunststofcombinatie van Greiner Packaging, combineert hoogwaardige verpakkingen met aansprekende marketingcommunicatie en een positieve bijdrage aan het milieu. Henkel gebruikt deze duurzame containers voor het verpakken van verschillende wasmiddelcapsules, waaronder de Persil 4in1 DISCS. Dankzij de vier afzonderlijke kamers zorgen de schijven voor de allerbeste wasprestaties en een diepe reinheid met verwijdering van vlekken, ultieme helderheid, verzorging van vezels en een langdurige frisse geur. Ze bieden de perfecte oplossing voor elke wasuitdaging met slechts één optimaal voorgedoseerd product in een modern design. En dit is waar de K3®-F verpakkingsproducten van Greiner Packaging om de hoek komen kijken. De karton-kunststofcombinatie hielp het gebruik van kunststof te verminderen – met meer dan 40% ten opzichte van de vorige verpakking. De verpakkingsoplossing kreeg ook een Henkel Sustainability Award in januari 2019 als erkenning voor deze kwaliteiten.


Verbeterde milieubijdrage dankzij gerecycleerd materiaal

Dankzij het innovatieve, gepatenteerde afscheursysteem kunnen de kartonnen wikkel en de plastic container gemakkelijk worden gescheiden en gerecycled. Omdat de twee componenten gescheiden kunnen worden afgevoerd, profiteert de consument van verpakkingen die voor 100 % recyclebaar zijn. Het lagere plasticgehalte van de verpakking helpt de CO2-uitstoot te verminderen, terwijl de kartonnen verpakking de stabiliteit van de container behoudt.
Maar vanaf nu is het verpakkingsproduct nog duurzamer: Ten eerste wordt karton met 92 % gerecycled materiaal gebruikt om de kartonnen hoes te maken, en ten tweede bevat de container nu 50 % van het gerecyclede materiaal r-PP. Greiner Packaging maakt gebruik van een tweelaags proces om het nieuwe ontwerp te maken: terwijl de binnenkant van de kunststof container is gemaakt van wit maagdelijk materiaal om een hoogwaardige uitstraling en productpresentatie van de DISCS aan de consument te garanderen, bevat de buitenste laag van de verpakking r-PP van post-consumerbronnen. De grijsachtige kleur van deze laag heeft geen invloed op het uiterlijk van de verpakking, omdat deze wordt omhuld door de kartonnen hoes die bedrukt kan worden voor een aantrekkelijk uiterlijk.


Gezamenlijke inspanningen voor duurzame verpakkingsoplossingen


“Met het gebruik van r-PP zetten we weer een belangrijke stap voorwaarts in de verduurzaming van onze kartonnen-kunststofverpakkingen. Dankzij ons innovatieve tweelaagse proces voldoen we aan de hoogste eisen van duurzaamheid en zorgen we ervoor dat de verpakking er aantrekkelijk blijft uitzien”, benadrukt Andreas Auinger, internationaal projectmanager bij Greiner Packaging. Duurzaamheid is belangrijk voor de projectpartners – Henkel streeft ambitieuze verpakkingsdoelstellingen na om kunststofafval te vermijden en te verminderen en een circulaire economie te bevorderen. Zo wil Henkel tegen 2025 de hoeveelheid nieuw plastic uit fossiele bronnen in zijn consumentenproducten met 50 % verminderen. Zowel Greiner Packaging als Henkel zijn ondertekenaars van de New Plastics Economy Global Commitment, gelanceerd door de Britse Ellen MacArthur Foundation. Het initiatief heeft tot doel problematische of onnodige plastic verpakkingen te elimineren, verpakkingen herbruikbaar, recycleerbaar of composteerbaar te maken en het gebruik van gerecyclede materialen in verpakkingen te vergroten. De nieuwe verpakkingsoplossing voldoet volledig aan deze doelstellingen – het plasticgehalte is aanzienlijk verminderd en de componenten kunnen worden gerecycled en zijn gemakkelijk te verwijderen door de consument. Bovendien bevat het verpakkingsproduct zelf een hoog percentage gerecycled materiaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*