Greenyard vermindert het jaarlijkse verlies

Na het jaar 2019-2020, dat gekenmerkt wordt door de wederopbouw, voorspelt Greenyard voor het begrotingsjaar 2020-2021 een stijgende Ebitda.

Het boekjaar 2019-2020 wordt door Greenyard beschreven als het jaar van herstel. Er werd een transformatieplan uitgevoerd, er werd een partnerschap aangegaan met de winkelketens (Carrefour België, Delhaize, Tesco, REWE) en er werden desinvesteringen gedaan.

Dit is goed nieuws na een boekjaar 2018/2019 dat werd getroffen door de besmetting met listeria in een fabriek in Hongarije, de prijzen onder druk en de niet-optimale weersomstandigheden. De groep had zich toen verplicht om zichzelf te transformeren.

Stijging omzet

Greenyard vermindert het jaarlijkse verlies

Deze veranderingen hebben geleid tot een stijging van de omzet met bijna 4% tot 4,06 miljard euro. Aangepaste EBITDA steeg tot 95,7 miljoen euro. De grootste verbetering was te zien bij “Fresh” (verse groenten en fruit, +73,9%), waar het brutobedrijfsresultaat bij “Long Fresh” (diepvriesproducten) met 28,8% is gestegen.

Herstel

Greenyard heeft haar jaarlijkse verlies teruggebracht van 192 naar 68 miljoen euro. “Het hele jaar door ging het herstel door en overtrof het onze verwachtingen. Greenyard is weer financieel gezond en zal binnenkort klaar zijn voor duurzame groei”, zegt Marc Zwaaneveld, co-CEO, in een release.

Medio april had de groep al een opwaartse bijstelling van haar prognoses aangekondigd, waarbij ze profiteerde van de stijging van het verbruik tijdens de lockdown en de herstructurering.

De groente- en fruitspecialist voorspelt nu een Ebitda van tussen de 100 en 105 miljoen euro voor het boekjaar 2020-2021.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*