Greenyard verkoopt dochterondeming Greenyard Prepared Netherlands

De groente- en fruitgroep verkoopt zijn dochteronderneming Greenyard Prepared Netherlands, gespecialiseerd in de productie van champignons in blik en glas, aan de Poolse investeerder Cornerstone. De verkoop vindt plaats voor 17 miljoen euro. “Hiermee ronden wij onze transformatie af”, zegt Hein Deprez, co-CEO van Greenyard, in een persbericht.

Greenyard Prepared Netherlands, dat een fabriek heeft in Velden (Venlo) in het zuiden van Nederland, zal worden overgenomen door de Poolse investeringsmaatschappij Cornerstone Investment Management in samenwerking met de Europese kredietverlener Kartesia. De transactie, ter waarde van 17 miljoen euro, zal naar verwachting in de zomer worden afgerond.

De verkoop zal het beursgenoteerde Sint-Katelijne-Waver helpen zijn schuld af te bouwen. Met de verkoop van Greenyard Prepared Netherlands voltooien we onze transformatie en kunnen we ons volledig richten op het wereldwijd aansturen van onze kernactiviteiten, terwijl we onze strategische relaties verder versterken’, zegt co-CEO Deprez. Deprez zegt dat de Poolse koper “ambitieuze groeiplannen” heeft voor de Nederlandse champignonverwerker.

De omzet van Greenyard steeg vorig jaar met 8,7%, met een brutowinst van 17,6%.

Beeld: Pxhere

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*