Greenyard overweegt verkoop bedrijfsonderdelen

28 augustus 201800:00

De Belgische groente- en fruitmultinational Greenyard stuurde gisteren voor de tweede keer in een halfjaar een winstwaarschuwing uit. De brutobedrijfswinst zonder eenmalige effecten (rebitda) zal dit jaar 25 procent dalen en niet 10 procent toenemen, wordt voorspeld.

Greenyard dreigt bij ongewijzigd beleid de maximale schuldgraad te overschrijden. Topman en hoofdaandeelhouder Hein Deprez grijpt daarom in. Greenyard zal minder investeren en legt ook de verkoop van enkele bedrijfsonderdelen op tafel.

Voor Deprez is het terug naar af. Een jaar geleden onderhandelde hij nog over de overname van Dole, een van de grootste fruitreuzen ter wereld. Alles was in gereedheid gebracht om Dole effectief over te nemen, maar begin dit jaar liepen de gesprekken toch spaak.

Deze zomer ging het dan stelselmatig van kwaad naar erger voor Greenyard. De aanhoudende droogte zal gevolgen hebben voor de jaarresultaten, stelt Deprez. Begin juli kwam daar een mogelijke listeriabesmetting in de fabriek in Hongarije bovenop.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*