Greenyard opteert voor elektrisch wagenpark

Greenyard, een producent van diepvriesfruit en -groenten, vervangt meer dan 500 bedrijfsauto’s door volledig elektrische modellen. Op die manier zet het bedrijf een ©, een sleutelelement van het duurzaamheidsplan van Greenyard.

Naast andere ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen streeft Greenyard ernaar haar koolstofvoetafdruk tegen 2025* met 50% te verminderen en tegen 2050 koolstofneutraal te zijn.

Ecologische voetafdruk moet omlaag

Greenyard is wereldleider in verse, diepgevroren en bereide groenten en fruit. Het bedrijf staat duidelijk in het middelpunt van de overgang naar duurzamere voedselwaardeketens en gezonde, plantaardige voedingspatronen. Nu de omschakeling naar een volledig elektrische vloot al aan de gang is, neemt Greenyard de verantwoordelijkheid op zich om haar ecologische voetafdruk verder te verkleinen. Meer dan 500 voertuigen zijn vervangen door volledig elektrische modellen.

Meer dan 300 oplaadpunten

“Wij nemen een voortrekkersrol op ons in deze positieve ontwikkeling, samen met onze werknemers. Om een vlotte overgang van de huidige vloot naar een volledig elektrische vloot te garanderen, investeren wij in de nodige infrastructuur. Om een breed gamma voertuigen te kunnen aanbieden, werken wij samen met een uitgebreid netwerk van voertuigleveranciers. Zo zullen we laadstations voor auto’s installeren op onze terreinen, waardoor we de komende jaren meer dan 300 laadstations zullen hebben,” legt Hein Deprez, co-CEO van Greenyard, uit. België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zullen de eerste landen zijn waar Greenyard 100% elektrisch zal zijn.

  • Vergeleken met 2019
  • Bron: Fevia
  • Beeld: wikimdia Commons

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*