Greenyard: minder vers fruit, meer diepvriesgroenten

Greenyard heeft minder verse groenten en fruit verkocht in de afgelopen maanden, volgens een kwartaalupdate van het bedrijf. De omzet van Greenyard steeg met 7,2 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, waarbij het Fresh-segment opviel door de groei via prijsverhogingen, terwijl de verkochte volumes met 2,5 procent daalden. Greenyard verwacht dat de verkochte volumes zich zullen herstellen, ondersteund door de trend dat consumenten op zoek zijn naar gezonde voeding. In het Long Fresh-segment met onder meer diepvriesgroenten, steeg het volume wel met 5,1 procent, als gevolg van de groeiende vraag naar betaalbare huismerkproducten.

Groente- en fruitleverancier Greenyard heeft de afgelopen maanden minder verse groenten en fruit verkocht, zo blijkt uit een kwartaalupdate van het Belgische beursgenoteerde bedrijf.

Greenyard rapporteert alleen omzetcijfers na negen maanden, geen winstcijfers. Het boekjaar 2022/2023 loopt tot eind maart, dus de cijfers hebben betrekking op de periode van april tot en met december.

In die periode steeg de omzet van Greenyard op vergelijkbare basis met 7,2 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, tot 3,382 miljard euro. In het segment “Vers” – verse groenten en fruit – valt op dat de omzetgroei te danken is aan prijsverhogingen, terwijl de verkochte volumes 2,5 procent lager waren.

Herstel

Greenyard verwijst naar schattingen van de brancheorganisatie Freshfel, die schatte dat de gemiddelde Europese consumptie van verse groenten en fruit per persoon in 2022 met 10 procent zou dalen, mede door de lagere koopkracht.

Het bedrijf gaat ervan uit dat de volumes zich zullen herstellen, “gesteund door de trend van consumenten die op zoek zijn naar gezonde voeding.” In zijn segment “Long Fresh”, waaronderdiepvriesgroenten vallen, steeg het volume met 5,1 procent. Dit was een gevolg van de groeiende vraag naar betaalbare huismerkproducten, aldus het bedrijf.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*