Greenyard haalt €90 miljoen op met vastgoeddeal

Op 19 mei kondigde Greenyard aan dat het bedrijf ,een overeenkomst heeft bereikt met een vastgoedinvesteerder over de terughuur en -verkoop van de faciliteiten van Greenyard’s Prepared Division in Bree , dat deel uitmaakt van het Long Fresh-segment. De transactie zal na belastingen ca. 90 miljoen aan omzet opbrengen in een gunstig marktklimaat.

De transactie zal geen invloed hebben op de activiteiten of resultaten van de divisie bereide voedingsmiddelen. De definitieve afronding van de transactie is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden, zoals het verkrijgen van grondcertificaten en andere formaliteiten.

Schulden

De netto-opbrengst zal volledig worden gebruikt voor de vrijwillige aflossing van schulden aan de bank. Naast deze terugbetaling werkt Greenyard ook aan een herfinanciering van de schuld met een langere looptijd. De herfinanciering zal niet alleen de toekomstige financiële stabiliteit van Greenyard versterken, maar ook extra ruimte creëren voor groei en de verwezenlijking van de strategische plannen van de onderneming. Daartoe behoren bijvoorbeeld investeringen in de geïntegreerde klantenrelaties en haar conveniencecapaciteit, maar ook in gerichte fusies en overnames zoals aangekondigd op de recente Capital Markets Days.

Krachtig en wendbaar

Naast deze sterke financiële stabiliteit, en ondanks de wereldwijde economische onrust, herhaalt Greenyard haar verwachting van een Aangepaste EBITDA van ca. € 165 mln voor het ganse jaar en een schuldgraad van minder dan 2,5 keer netto. Dit werd eerder aangekondigd in het persbericht van vorig jaar naar aanleiding van het jaarverslag 2020/2021. Greenyard is van mening dat het zelfs in tijden van hoge inflatie zijn kracht en wendbaarheid bewijst, deels dankzij zijn unieke model van samenwerking met de verschillende schakels in de toeleveringsketen.

Bron: Greenyard

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*