Greenyard gelooft in langzaam herstel, analysten blijven kritisch

Greenyard is van mening dat het niet langer een kapitaalverhoging nodig heeft om zijn herstel voort te zetten. Analisten blijven bezorgd over de schuld van de groente- en fruitspecialist.

Het was er erg slecht aan toe en het risico was groot dat het op een dag op de brusselse beurs voor een schrijntje zou worden verkocht. De koers bereikte vorig jaar een dieptepunt van 2,34 euro. De afgelopen weken is het vertrouwen in Greenyard en zijn transformatieplan hersteld. De vooruitzichten zien er beter uit!

Geen verkoop meer

De laatste maand steeg de koers van het Greenyard-aandeel met meer dan 140%. Nu stat het aan 8,3 euro, ooit was dat 21 euro in januari 2018. Er is nog een lange weg te gaan, maar Greenyard gaat duidelijk de goede kant op.

Midden november 2019 kondigde de groep aan dat ze geen kapitaalverhoging meer nodig hadden. Hetzelfde geldt voor het verkoopproces van de divisie “Prepared”, die wordt geannuleerd.

In de winst- en verliesrekening bleef de omzet stabiel, terwijl de marge verbeterde. Voor het hele jaar verwacht Greenyard dat de aangepaste Ebitda tussen de 88 en 93 miljoen euro zal liggen.

Schuld is een zorg

Voor Fernand de Boer van Degroof Petercam:  “Dit is positief, maar het betekent nog niet dat alles in orde is. De schuld blijft te hoog, in onze ogen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*