Greenyard gaat herfinanciering aan met bankengroep

Greenyard heeft een nieuwe financieringsovereenkomst afgesloten voor
€ 420m, met name een senior gewaarborgde termijnlening A van € 220m en een senior gewaarborgd wentelkrediet van € 200m, met een bankensyndicaat, samengesteld uit bestaande en nieuwe kredietverstrekkers. Deze overeenkomst garandeert de nodige financiële stabiliteit in een onzekere veranderlijke macro- economische en geopolitieke context.

Het bedrag van € 420m geeft Greenyard de ruimte om te groeien gedurende de vijfjarige looptijd van de leningen, en om haar Strategie 2030 verder te realiseren. De financieringsdocumentatie omvat een op schuldgraad gebaseerde marge tussen 250 bps en 175 bps voor de termijnlening, en tussen 225 bps en 150 bps voor de doorlopende kredietfaciliteit. Bij het sluiten van de overeenkomst zal de opbrengst worden gebruikt om de bestaande leningen te herfinancieren. Een significant deel van de schuld met een variabele rente werd reeds voor de zomer ingedekt in de markt (“hedged”).

Geert Peeters, CFO van Greenyard zegt: “We zijn verheugd dat onze bestaande en nieuwe banken vertrouwen hebben in de toekomst van ons bedrijf. Wij geloven dat groenten en fruit centraal staan in de huidige consumententrends. Ze vormen de kern van gezonde en duurzame voeding. Met Greenyard spelen we een belangrijke rol om deze producten tot bij consumenten over de hele wereld te brengen. We zijn opgetogen dat we deze herfinanciering vlot hebben afgerond, en daarmee de financiële stabiliteit voor onze strategische koers voor de komende vijf jaren hebben veiliggesteld.”

Bron: Greenyard

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*