Green Performance in de voedingsindustrie

Application Pictures X45, series 1254 Customer Coca-Cola

Steeds meer duurzame, performante opties voor uw intralogistiek bij Motrac

Dankzij hun emissievrije werking blijven elektrische heftrucks en magazijntrucks een belangrijke hoeksteen in de voedingsindustrie. Tot voor kort kende deze categorie echter enkele beperkingen, zoals een lager vermogen en een beperkt hefvermogen vergeleken met thermische uitvoeringen. Met zijn Green Performance-beleid heeft Linde nu stevig geïnvesteerd om deze beperkingen weg te werken, wat zich o.a. uit in nieuwe heftrucks die zowel krachtig als duurzaam zijn, maar ook in milieuvriendelijke oplossingen zoals batterijrecyclage en slimme energiesystemen, en in de allereerste door Linde ontwikkelde brandstofcel.

Groen intern transport, zonder prestatieverlies

Waar in het verleden vaak de keuze moest worden gemaakt tussen elektrische duurzaamheid en thermische krachtontwikkeling, vallen deze aspecten sinds kort probleemloos te combineren. De elektrische heftrucks van de Linde X-reeks hebben namelijk hefvermogens tot 5 ton en zijn even krachtig als gas- of dieseltrucks. Bovendien zijn de elektronische circuits van de X20 – X35 en X35 – X50 heftrucks volledig afgeschermd, zodat ze net zo goed tot hun recht komen op oneffen oppervlakken en in stoffige of vochtige omgevingen.

Ook bij de zwaarste tonnages kan nu overigens voor een elektrische vorkheftruck worden gekozen, dit dankzij de Linde E100 – E180 trucks met hefvermogens tot 18 ton. Hierdoor is nu voor elke gewichtscategorie een elektrisch alternatief voorhanden, m.a.w.: een groene optie die geen emissies uitstoot.

Verdere ontwikkelingen op vlak van waterstoftechnologie en batterijrecyclage

Om volledig op de uitrol van brandstoftechnologie voorbereid te zijn, zorgt Linde er niet enkel voor dat alle nieuwe heftrucks hier compatibel mee zijn; het heeft nu ook hun eigen 24 V brandstofcel ontwikkeld, met een vermogen van 1,8 kW. Op deze manier kan Linde verdeler Motrac toekomstig in België een one stop shop-oplossing aanbieden, bestaande uit trucks, brandstofcellen én service.

Om ervoor te zorgen dat deze lithiumionbatterijen ook na gebruik geen belasting van het milieu veroorzaken, heeft Linde bovendien sterk ingezet op de recyclage ervan. Het gevolg: ondernemingen met Linde trucks kunnen erop vertrouwen dat hun lithiumionbatterijen aan het einde van hun levensduur worden gerecycleerd en dat tot 95% van de grondstoffen wordt teruggewonnen.

Slimme laad- en energiebeheeroplossingen

Tot slot kunnen Motrac klanten niet enkel beroep doen op de duurzame Linde heftrucks en magazijntrucks, ze kunnen tevens gebruik maken van hun slimme oplossingen op vlak van batterijladen en energiebeheer.

Het Linde batterijlaadbeheer helpt ondernemingen om stroompieken bij het opladen van de trucks te vermijden, en hun energieverbruik – en bijgevolg energiekosten – optimaal af te stemmen op de energienood op elk moment.

Het Linde energiesysteem integreert dan weer alle energierelevante aspecten van de hele onderneming die hier beroep op doet, zodat deze maximaal op elkaar ingespeeld raken. Op die manier kan het totale energieverbruik volledig in kaart worden gebracht en kunnen energieaankopen / -productie zo efficiënt mogelijk verlopen, wat opnieuw tot een reductie in CO2 én kosten leidt.

Om zeker te zijn welke oplossing het meest geschikt is voor uw ondernemingen, kunt u beroep doen op het energieadvies van de experten bij Motrac.

Conclusie

Linde’s Green Performance richt zich op het uitbreiden van het aanbod elektrische trucks, maar ook op andere aspecten, zoals batterijrecyclage, waterstoftechnologie en het aanbieden van slimme laad- en energieoplossingen. Ontdekt u graag in detail wat deze groene oplossingen voor u kunnen betekenen? Surf dan snel naar de website van Motrac, invoerder en verdeler van Linde heftrucks en magazijntrucks.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*