Gratis online seminar „How about more thickener?”

„How about more thickener? Or just a better technique?“, is de titel van de nieuwste lezing in de populaire online seminarreeks van dr. Hans-Joachim Jacob op 27 mei in het Engels.

Verdikkingsmiddelen worden overal gebruikt, in lakken en verven, in detergenten en cosmetica, in voedingsmiddelen, in ontdooiingsvloeistoffen voor vliegtuigen en zelfs in doeltreffend bluswater tegen bosbranden. De meeste zijn moeilijk te mengen. Ze worden plakkerig en klonterig

Maar waarom zou je meer verdikkingsmiddel nodig hebben? Als je de juiste apparatuur gebruikt, heb je echt geen extra verdikkingsmiddel nodig in je product. Meer verdikkingsmiddel is zelden positief voor de kwaliteit en de acceptatie van uw product. Toch is het gebruikelijk om bij het gebruik van organische verdikkingsmiddelen tot 25% meer te gebruiken dan nodig is voor de specifieke viscositeitsopbouw. Dit is te wijten aan het feit dat verdikkingsmiddelen agglomeraten vormen wanneer zij aan vloeistoffen worden toegevoegd. Zij moeten worden vernietigd.

Reeds gehydrateerde gel wordt onherroepelijk vernietigd tijdens het daaropvolgende dispergeerproces. Om toch de gewenste viscositeit te bereiken, wordt meestal meer verdikkingsmiddel gebruikt dan nodig is.

Anders ligt het met anorganische verdikkingsmiddelen, bijvoorbeeld met gelaagde silicaten. Ook hier moet men meer gebruiken dan nodig is, maar om een andere reden. Deze verdikkingsmiddelen kunnen niet volledig ontlijmd worden door normaal dispergeren.

Hoe u geen problemen meer hebt met kleverige of klonterige poeders en niet meer verdikkingsmiddel hoeft te gebruiken dan nodig is – leer meer in het online seminar van ystral proces- en applicatie-ingenieur Dr. Hans-Joachim Jacob op 27 mei.

Gratis whitepaper voor het optimale mengproces

Wij zijn ons bewust van wat u nastreeft: Maximale productiviteit en minimale productiekosten. Onze whitepaper “Zes manieren om uit oude routines in uw proces te komen” legt de kwetsbaarheden van bestaande processen en procedures bloot en biedt nieuwe oplossingen.

Heroverweeg uw productieproces

Wanneer u een uitdagende mengvereiste hebt, zijn wij gedreven, gepassioneerd en deskundig. Elk van onze proces- en applicatie-ingenieurs kent deze wens: het proces perfectioneren. Om het efficiënter, betrouwbaarder en winstgevender te maken. Wij bieden een uitzonderlijke toegevoegde waarde:

✔ Uw mengproces wordt efficiënter en winstgevender

✔ U krijgt een individueel geoptimaliseerde oplossing

✔ Wij adviseren u persoonlijk: van idee tot ingebruikname

✔ Uw investering is meestal in minder dan een jaar terugverdiend

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*