Gouden, zilver en brons voor Brouwerij Boon

De Lembeekse lambiek-Brouwerij Boon won maar liefst vier medailles op de World Beer Awards. Drie daarvan in de categorie ‘Geuze’. De Geuze Mariage Parfait werd beloond met een gouden plak. De tweede plaats ging naar de Oude Geuze Boon Black Label 4. Het brons was voor de Oude Geuze VAT 108 BIS. In de categorie ‘Kriek’ pakte de Boon Kriek een zilver medaille.

“In 2018 zorgden we voor een nooit eerder geziene stunt door op de Brussels Beer Challenge zowel het goud, zilver als brons binnen te rijven”, aldus Karel Boon. “En vorig jaar keerden wij van de World Beer Awards terug met zelfs vijf medailles. De Oude Geuze Boon werd toen uitgeroepen tot ‘Country Winner’ en ‘World’s Best Gueuze’. De Geuze Mariage Parfait behaalde een zilveren medaille en de Oude Geuze Boon Black Label was goed voor het brons. De Oude Kriek Boon werd in de categorie ‘Kriek’ beloond met een bronzen medaille.”

Een schets

Frank Boon startte in de lambiekwereld in 1975. Hij is een van de brouwers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart wist te zetten. Intussen stapten ook zijn zonen Jos en Karel in het familiebedrijf. Vorig jaar produceerde de Lembeekse brouwerij ruim 22.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*