Gouden Carolus komt met Rauchbier

Met Gouden carolus Indulgence Funken brengt Brouwerij Het Anker een zesde smaakexpressie uit onder de Indulgence-reeks. Funken – Duits voor vonk – verwijst naar het Duitse Rauchbier waarop deze Indulgence is geïnspireerd.

Deze editie verenigt op elegante wijze de Duitse traditie van ‘Rauchbier’ (gerookt bier) met de goed uitgebalanceerde smaken van onze Belgische biercultuur. Tijdens het brouwproces wordt een deel van de mout vervangen door ‘peated malt’ (gerookte mout). Dit resulteert in een amberkleurig bier met een kruidige en pittige hopsmaak, aangevuld met een zachte fruitigheid en subtiel rokerige toets die nog lang blijft nazinderen.

Deze Belgische interpretatie van een gerookt bier is alvast het ‘vonkje’ dat de lont doet ontbranden richting 2021, wanneer een gerookte smaakexpressie van Gouden Carolus Single Malt whisky zal worden uitgebracht. To be continued!

Gouden Carolus Indulgence – Funken is vanaf 4 september te koop in verschillende drankenhandels in heel België, Colruyt supermarkten en de brouwerij- en stokerijwinkel.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*