Google mag als eerste met drones bezorgen in de Verenigde Staten

Wing heeft toestemming zijn dronebezorgdienst te lanceren in de Verenigde Staten. Het zusterbedrijf van Google wil de komende maanden beginnen met bezorgingen in afgelegen gebieden in de staat Virginia. 

Het is de eerste keer dat de Federal Aviation Administration (FAA) en het Ministerie van Transport hier toestemming voor hebben gegeven. Wing is nu in het bezit van certificaten die kleine Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen ook in handen hebben. Andere bedrijven hebben wel toestemming gekregen om demonstratievluchten uit te voeren, maar hieraan zijn nog geen certificaten verstrekt.

Wing maakt onderdeel uit van Alphabet, het moederbedrijf van Google. De laatste zes jaar is naar eigen zeggen een vloot van kleine vliegtuigen met een geautomatiseerd navigatiesysteem ontwikkeld. De drones kunnen binnen enkele minuten na aanvraag voedsel, medicijnen en andere items bezorgen.

Dronebezorgdienst voor Wing

Wing kreeg eerder toestemming voor het lanceren van zijn dronebezorgdienst in Australië. De afgelopen anderhalf jaar is de klantervaring daar al getest met duizenden leveringen. Deze zijn meegenomen in het rapport van de FAA. Recent startte het bedrijf met het bezorgen van pakketjes met drones in Finland, in de omgeving van hoofdstad Helsinki. Finnen staan volgens Wing bekend als early adopters van nieuwe technologieën. Bovendien denkt het bedrijf overal te kunnen slagen, als de drones zich in het Finse klimaat staande houden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*