Gin De Schuppenboer wint prestigieuze prijs op London Spirits Competition

De Schuppenboer Gin uit (Oud-)Turnhout Het Nest is bekroond. Deze gin heeft zojuist een zilveren medaille gewonnen op de prestigieuze London Spirits Competition. Volgens brouwerij Het Nest is de gin Schuppenboer de enige ging ter wereld die op biervaten is gerijpt.

Het Nest

De brouwerij Het Nest is voortgekomen uit de bierproefvereniging De Orde van de Zatte Mus. In 2006 kochten de leden een kleine brouwerij. Het eerste bier dat ze produceerden heette Schuppenboer. De bieren werden gebrouwen in verschillende brouwerijen tot 2015, toen Het Nest een eigen state-of-the-art brouwerij bouwde op het industrieterrein Beyntel op de grens van Turnhout en Oud-Turnhout. De brouwerij blijft uitbreiden en bouwt een nieuwe bottelarij.

In 2020 fuseren de brouwerijen Het Nest en Pirlot in Zandhoven. Omdat Pirlot al een eigen whisky op de markt had gebracht, waagde Het Nest zich aan de productie van een eigen jenever, gedistilleerd bij Pirlot en vervolgens opgeslagen in biervaten van Schuppenboer. En met goed resultaat dus. Deze combinatie bleek goed voor het behalen van deze prestigieuze prijs

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*