Ghost kitchen-keten Casper haalt € 5M op voor expansie

Casper, de snelgroeiende Belgische keten van dark kitchens, kondigt aan dat het €5 miljoen heeft opgehaald in een Serie A-financieringsronde geleid door het Amsterdamse Slingshot Ventures en in samenwerking met serie-ondernemers Zhong Xu & Jan Hollez (Deliverect) en Jürgen Ingels (Smartfin). Dit om het bedrijf te laten groeien, ook internationaal.

Casper is een succesvolle keten van bezorg- en afhaalrestaurants, zogenaamde ghost of dark kitchens. In 2021 heeft Casper zijn omzet met 210% verhoogd en meer dan 230.000 maaltijden bezorgd. Marktonderzoekers Euromonitor voorspellen dat de maaltijdbezorgingsindustrie tegen 2030 1 biljoen dollar waard zal zijn.

Casper’s klanten kunnen bestellen bij 10 virtuele restaurants. Het menu biedt voor elk wat wils: van Gloria’s pasta en Barney’s burgers tot gezonde salades, bagels of een volledig vegetarisch gerecht van de vegetarische slager. Bestellingen kunnen rechtstreeks bij de virtuele restaurants worden geplaatst of via Casper, waar meerdere merken in één bestelling en levering kunnen worden gecombineerd.

Casper heeft een nul-afvalbeleid en streeft ernaar om waar mogelijk met lokale leveranciers te werken. Binnen 30 minuten worden de maaltijden bij u thuis afgeleverd of klaargezet om te worden opgehaald. De productiekeukens zijn procesgeoriënteerd, waarbij technologie, kook- en werkprocessen altijd in evenwicht zijn en de productkwaliteit voorop staat. Casper werkt met de marktplaatsen Takeaway.com, Deliveroo en Uber Eats.

Casper oprichters Peter Van Praet, Matthias Laga & Zhong Xu

Zichtbaar op straat

In tegenstelling tot andere ghost kitchens (die zich vaak in steegjes met blinde ramen bevinden), is Casper duidelijk zichtbaar in het stadsbeeld met transparante locaties, duidelijk herkenbare branding, inloopbesteltechnologie en wachtruimtes voor bezorgers.

Matthias Laga, medeoprichter en CEO van Casper: “Natuurlijk zijn we trots op wat we de afgelopen twee jaar hebben bereikt, maar we zijn ons er ook van bewust dat onze grootste uitdaging nog voor ons ligt. Ik ben er echter 100% zeker van dat het beste nog voor ons ligt! Deze financiering zal ons in staat stellen onze expansie in nieuwe markten te versnellen en tegemoet te komen aan de steeds toenemende vraag naar gemak. Wij zijn ervan overtuigd dat onze proof-of-delivery propositie, gecombineerd met onze technologie, marketing en operationele expertise, ons de formule voor succes geeft. Wij zullen nieuwe winkels openen in de Benelux en Frankrijk en streven ernaar tegen 2024 50 winkels internationaal te hebben. Een ambitieus plan, maar we zijn klaar om het uit te voeren. Gelukkig zijn wij niet bang om grote uitdagingen aan te gaan; grote uitdagingen brengen de beste beloningen!

Groeien

Tanja Kramer, directeur van Slingshot Ventures: “We zijn verheugd om Casper te steunen in haar missie om online bezorging van maaltijden te transformeren en om deel uit te maken van dit indrukwekkende groeiverhaal. De dark kitchenmarkt groeit exponentieel, gedreven door de snelle adoptie van online voedsel bestellen en de opkomst van maaltijd bezorg apps. Vooral millennials en Generatie Z zijn gewend om eten te bestellen. Casper is de marktleider in België en is goed gepositioneerd om internationaal uit te breiden. We zijn onder de indruk van de voortdurende focus van Matthias en zijn team op klanttevredenheid, productkwaliteit en operationeel management.”

Over Casper

Casper werd in maart 2020 opgericht door Matthias Laga (1986), Zhong Xu (1985), CEO/oprichter van Deliverect en Peter Van Praet (1988), CEO/oprichter van Bavet. Casper is een keten van hybride bezorg- en afhaalrestaurants (ghost of dark kitchens) die 10 virtuele merken van hoge kwaliteit voor verschillende smaken verkopen tegen aantrekkelijke prijzen en in duurzame verpakkingen. Casper is momenteel actief in Gent, Antwerpen, Leuven, Brussel, Luik en Brugge en werkt samen met de marktplaatsen Thuisbezorgd.nl, Deliveroo en Uber Eats. Casper zal in het derde kwartaal van dit jaar uitbreiden naar verschillende locaties in Nederland (Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht) en Frankrijk (Lille), en Luxemburg zal in het vierde kwartaal volgen. Tegen het tweede kwartaal van 2024 wil Casper 50 internationale vestigingen hebben.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*