Groente- en fruitexportbedrijf Gemex investeert 1 miljoen euro in extra bedrijfsruimte

Gemex, de Genkse groente- en fruitexporteur, zal in de zomer van 2021 ongeveer 1 miljoen euro investeren in extra bedrijfspanden. Het nichebedrijf wordt niet gehinderd door de coronacrisis of de Brexit.

Groente- en fruitexportbedrijf Gemex investeert 1 miljoen euro in extra bedrijfsruimte

De geschiedenis van Gemex begint eind jaren tachtig. Vader Jos Jordens en moeder Mariette richtten zich na problemen met de witloofteelt op de Duitse markten in het Ruhrgebied, en dit met groenten waarvan de Duitsers houden. In 1989 werd een eerste vrachtwagen gekocht om de Duitse markten te bevoorraden met Belgische groenten en fruit. Gemex, de afkorting van Gemüse Export, was geboren.

NGenk

In 2016 verhuisde Gemex naar een grotere site in de buurt van de steenkoolhaven van Genk omwille van de aanhoudende groei. De zonen Mario (49) en Sven (44) vervoegden het bedrijf en nemen het vandaag geleidelijk aan over van hun ouders. Gemex is uitgegroeid tot een groot en middelgroot bedrijf met elf eigen vrachtwagens, 20 medewerkers en een omzet die dit jaar bijna 20 miljoen euro zalhalen “We hebben niet veel te lijden gehad van de coronacrisis of de Brexit. Dit jaar zal onze omzet naar verwachting slechts 4% lager zijn dan in 2019”, voorspelt Mario Jordens, “Dit is dan ook de eerste keer in de geschiedenis van ons bedrijf dat de omzet niet zal groeien. We kopen groenten en fruit rechtstreeks bij Limburgse en Belgische veilingen en bij grote producenten. De delicate lading wordt dezelfde dag nog uitsluitend naar Duitse groothandels, importeurs en supermarkten getransporteerd. Verser dan dat wordt het niet. Onze zestig Duitse klanten waarderen vooral de kwaliteit van het product en onze uitstekende service”.

Volgend jaar investeren de gebroeders Jordens ongeveer een miljoen euro om hun magazijn- en distributiegebied uit te breiden met ongeveer 4.000 vierkante meter. “Dit is de laatste fase van ons investeringsplan vanaf 2016”, zegt hij.

Sven Jordens: “We zullen in die vijf jaar dan ongeveer 4 miljoen euro hebben geïnvesteerd. De laatste fase van de investering zal waarschijnlijk ook nog wat extra banen opleveren.

This post is also available in: nlNederlands

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*