Gefermenteerde frisdrank is een blijver!

The GUTsy Captain Kombucha is een bewuste keuze voor iedereen die kapitein wil zijn over zijn eigen leven. Kombucha, oorspronkelijk gemaakt van groene thee die is gefermenteerd is niet voor niets een wereldwijde frisdrank-hit. De natuurlijke ingrediënten en bijzonder lekkere smaak maakten het drankje al populair in de sixties hippiecultuur en zorgden onlangs voor een definitieve doorbraak. Oftwel, booch is booming! Je kunt je thuis wagen aan het brouwen van de hippe drank, maar het kan ook eenvoudiger.

De kapiteinen van The GUTsy Captain Kombucha zochten voor jou de beste manier – en het klimaat – om kombucha te maken en ontwikkelde zo vijf verfrissende, biologische kombucha’s: Stoer, met een zuurtje en bereid volgens eeuwenoud Aziatisch en award-winnend recept. De kombucha’s vind je bij Delhaize, BioPlanet en Carrefour. Waar wacht je nog op, santé!

De juiste balans: oh what a (gut) feeling!

We moesten even wennen aan de eeuwenoude, Oost-Aziatische hit ‘kombucha’, maar inmiddels prijkt deze gefermenteerde dorstlesser op vele hippe menukaarten en in de winkelrekken. Niet zo vreemd, want het verfrissende drankje zit bomvol smaak en past perfect bij een bewuste levensstijl.  Peter Matuska, oprichter van The GUTsy Captain Kombucha: “Steeds meer mensen kiezen voor lekkere frisdranken, en gaan daarbij op zoek naar nieuwe smaken en varianten. Kombucha past door de rijke smaken, 

aanwezigheid van probiotica en lage hoeveelheid suikers, goed in de gezondheids- en  alcoholvrije trend1. Vanaf het begin is het onze ambitie geweest om een 100% authentieke en biologische kombucha te maken, die past binnen een bewuste leefstijl én een heerlijke, toegankelijke smaak.” De Slowaakse ondernemer werd geïnspireerd door een reis naar de Verenigde Staten waar hij het drankje voor het eerst proefde. Hij ervoer een krachtig positief effect op zijn gemoed en startte, samen met medeoprichter Matus Vavercak, met experimenteren. Met een grote glazen pot, thee, een verhuizing naar Portugal – het ideale klimaat om smaakvolle kombucha te brouwen – én een gezonde dosis geduld gingen ze aan de slag. En daar zijn ze goed in geslaagd. “We zijn ontzettend trots op de awards die we al hebben ontvangen voor onze smaken. Het is het bewijs dat ons onderbuikgevoel – onze gut feeling – juist was,” aldus Matuska. In 2020 kaapte The GUTsy Captain Kombucha twee prijzen in een internationale smaakwedstrijd in de kombucha categorie met hun smaken Original en Ginger & Lemon.

Perfect voor zonnig terrasjesweer

The GUTsy Captain Kombucha wordt tot op de dag van vandaag met de hand en in kleinschalige batches gemaakt. Door het goed bewaakte fermentatieproces zijn er geen conserveringsmiddelen nodig en kun je deze niet gepasteuriseerde drankjes gewoon buiten de koeling bewaren, al smaakt ‘ie gekoeld het allerlekkerst. De biologische kombucha’s zijn daarmee perfect voor on the go. Een 

welkome verfrisser voor wanneer je voor komend terrasjesweer eens iets anders wil dan de traditionele frisdranken. En met de vijf verschillende smaken kombucha’s die de kapiteinen hebben ontwikkeld, is er voor ieders wat wils. Matuska: “Door de intense smaken is kombucha een ideale verfrissende dorstlesser: Voor wanneer je in je tuin of op je balkon aan het genieten bent van de zon, of straks, als we weer het terras op mogen, je toe bent aan een smaakvol drankje.” Mind the GUT! Jij bent de kapitein, en met een dosis kombucha koers je zo af op de start van een bewuste zomer.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*