Geduldig aftellen naar Eylenbosh Kriek

Brouwerij Eylenbosch, gelegen in Schepdaal, was één van de belangrijkste lambiekbrouwerijen uit de vorige eeuw en is een naam die klinkt als een klok. Het is Erik De Keersmaeker, vijfde generatie van een brouwersfamilie uit Kobbegem, die met een paar vrienden en brouwer Klaas Vanderpoorten van Eylenbosch opnieuw één van de parels van het Belgische bierpatrimonium wil maken.

In afwachting van zijn Oude Gueuze en Oude Kriek lanceerde brouwerij Eylenbosch reeds een saison met de toepasselijke naam Patience for Eylenbosch. Dit donkerblond, dorstlessend bier (5,5 vol.%) heeft een kruidige en ronde smaak met een sterke maar aangename hopbitterheid. De traditionele methode en het authentieke recept, maakt dat het productie- en rijpingsproces van de Eylenbosch Oude Kriek 2 jaar is, en dat van Oude Gueuze zelfs 3 jaar.

Horeca is belangrijk voor ons

Brouwerij Eylenbosch is terug lambiek beginnen brouwen in seizoen 2018-2019. In juni van dit jaar werden de eerste flessen kriekenlambiek gebotteld. Traditioneel lagert een kriekenlambiek zo’n half jaar waardoor Eylenbosch Oude Kriek in de loop van december wordt voorgesteld. Parallel met het traject in de foodretail, waar Patience for Eylenbosch reeds in Delhaize werd gelanceerd, gaat brouwerij Eylenbosch de focus ook leggen op de horeca van zodra dit terug mogelijk is. “We willen meer in horecazaken aanwezig zijn zodat meer mensen de gelegenheid krijgen om onze bieren – in eerste instantie Patience for Eylenbosch – te proeven. Een referentie zijn in de betere horecazaak is absoluut ons streven. We zijn dan ook een assortiment van bieren aan het ontwikkelen met in de pijplijn een Pale Ale Speciale en een Special Blond”, geeft Erik De Keersmaeker nog mee.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*