Future Food Group; de producent van duurzaam proteïnerijk voedsel

‘Proteïnerijk voedsel van de toekomst’ dat is de visie van de Future Food Group die begin oktober van start is gegaan. Future Food Group heeft de intentie een vooraanstaande partij te zijn bij de innovatie en productie van duurzame en eco-vriendelijke vleesproducten en vooral vleesalternatieven. Future Food Group staat onder leiding van de heer Anton Bal en is gevestigd in Oss.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij het nieuwe bedrijf, wat betekent dat de focus ligt op gezonde, smaakvolle, duurzame producten, waaronder veganistische en biologische producten. Voor ‘het eten van morgen’ richt Future Food Group zich met name op de ontwikkeling van een innovatief plantaardig assortiment. Ondanks de blik op plantaardige structuren, blijft ook vlees als proteïnebron onder de aandacht. Zo staat onderzoek naar kweekvlees op het programma en behoren biologische vleesconcepten tot de mogelijkheden.

Naast de ontwikkeling van nieuwe vleesalternatieven, liggen de activiteiten van Future Food Group voornamelijk op het produceren en verpakken van voedselwaren. Duurzaamheid speelt niet alleen een rol bij de producten, ook bij de keuze voor verpakking wordt op dit aspect gelet. De meeste innovatie vindt in eigen huis plaats, met eigen middelen en kennis. Daarnaast heeft Future Food Group contacten met derde partijen waarmee ook externe technische en wetenschappelijke informatie wordt ingezet.

Eiwitrijke planten zoals kikkererwten of algen

De meeste producten van het uitgebreide assortiment vleesvervangers zijn gemaakt op basis van eiwitrijke planten zoals kikkererwten of algen. Voorbeelden van het assortiment zijn snacks, maaltijdcomponenten en veganistische vleeswaren. Future Food Group richt zich op de retail/cash&carry, out of home en de foodservice. Producten kunnen als private label worden geleverd of onder een merk van Future Food Group. Binnenkort wordt het nieuwe huismerk met een internationale naam aangekondigd.

FF Anders

Future Food Group staat onder dagelijkse leiding van de heer Anton Bal.  De heer Bal heeft een slagersachtergrond en meer dan 30 jaar ervaring in de productie van vlees en vleeswaren, in binnen- en buitenland. Toen de vraag naar plantaardige producten kwam, speelde hij daar enthousiast op in. Zo bestaat sinds ongeveer zes jaar het merk ‘FF Anders’ met een assortiment mooie maar zeker ook smaakvolle vegetarische producten.

Vegan markt

In Oss is een bedrijfspand gevonden waar Future Food Group producten kan produceren en verpakken. Er is bewust gekozen Future Food Group in deze regio te vestigen, aangezien hier meer bedrijven zitten die zich op de veganistische markt richten. Door dit cluster aan kennis, innovatie en gedrevenheid voor deze sterk opkomende markt, kan men elkaar versterken.

Duurzaamheid

Anton Bal: “Duurzaamheid staat bij mij centraal. Ik vond het tijd worden voor een volgende stap, met meer aandacht voor ontwikkeling van nieuwe producten en het in gang zetten van verbeterprocessen. Met dit nieuwe bedrijf heb ik daartoe de kans. Ik ben van mening dat vleesalternatieven ook smaakvol en betaalbaar kunnen zijn. Het is aan mij en mijn collega’s van Future Food Group om dit te bewijzen. Niet alleen aan Nederland maar ook daarbuiten.”

Internationale uitbreiding

Deze laatste uitspraak toont dat de heer Bal een grotere markt dan Nederland voor ogen heeft. Voor deze ambitie – meer internationale handel – is een eerste partnership in gang gezet met Jan Zandbergen, die zich commercieel zal inzetten voor de Future Food Group in de EU. Jan Zandbergen is een bekende speler in de (Europese) vleeswereld. Als exclusieve EU distributeur van het Britse Moving Mountains heeft Jan Zandbergen al eerdere stappen gezet op de markt van plantaardige vleesvervangers. Daarnaast is het samen met zusterbedrijf Diviande sterk in het ontwikkelen van nieuwe concepten zoals FiftyFifty; een innovatief assortiment producten die voor 50% uit vlees en 50% groente bestaan. Dit alles maakt Jan Zandbergen een stevige, logische partner voor Future Food Group.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*