Fusie tussen Valio en Heinon Tukku wordt goedgekeurd

Op 30.6.2021 heeft de Finse mededingings- en consumentenautoriteit (FCCA) de transactie goedgekeurd waarbij Valio Oy het bedrijf Heinon Tukku Oy overneemt. Met de transactie wordt Valio een nog uitgebreidere partner voor professionals in de voedingsindustrie.

“We zijn erg blij met het besluit van de FCCA. In de toekomst zullen we een nog uitgebreidere partner zijn voor professionals in de voedingsmiddelenindustrie voor wie kwaliteit, een diep begrip van de behoeften van de klant en leverbetrouwbaarheid de belangrijkste factoren zijn. Heinon Tukku is een traditioneel familiebedrijf, en Valio is eigendom van Finse melkveehouders. We delen dezelfde waarden”, zegt Tuomas Sorri van Valio, die aan het hoofd zal staan van de nieuwe businessunit die door de transactie ontstaat.

De FCCA onderzocht de gevolgen van de transactie tussen Valio en Heinon Tukku voor de mededinging. De transactie betreft de fusie van een fabrikant en een groothandelaar. Op basis van het onderzoek van de FCCA zal de fusie niet leiden tot de uitsluiting van de markt van de concurrenten van Valio of Heinon Tukku. Een voorwaarde voor de goedkeuring van de fusie is dat Valio zich ertoe verbindt de gevoelige informatie van concurrenten die het als gevolg van de transactie ontvangt, te beschermen zodat deze niet in de organisatie wordt doorgegeven op een manier die nadelig is voor de concurrentie. “Het is gebruikelijk dat de uitvoering van een bedrijfsfusie aan bepaalde voorwaarden wordt onderworpen. Wij zullen handelen op de wijze die de beslissing van de FCCA vereist”, merkt Sorri op.

“Ik wil in het bijzonder alle medewerkers en partners van Heinon Tukku bedanken voor de goede samenwerking, die in veel gevallen meerdere decennia heeft geduurd. Heinon Tukku heeft fantastische medewerkers, en in de loop van onze gezamenlijke jaren hebben we zo veel geweldige ontmoetingen gehad met klanten en andere belanghebbenden. Het is met bitterzoete gevoelens maar vol vertrouwen dat we nu de teugels van Heinon Tukku overdragen aan Valio.”

Petri Heino, CEO van Tukkuheino Oy, deelt zijn gevoelens:

Groei restaurantsector

De achtergrond van de transactie is de trend van uit eten gaan en afhaalmaaltijden, die naar verwachting weer zal gaan groeien nadat de pandemie van het coronavirus is afgenomen.

Valio zal in de toekomst een single-source leverancier zijn van alles wat een professionele keuken nodig heeft: naast een uitgebreid assortiment grondstoffen, ondersteuning bij productontwikkeling en bij het creëren van maaltijd- en snackconcepten.

Heinon Tukku heeft een portfolio van duizenden producten – van verse groenten tot servetten – en haar klanten zijn restaurants en coffeeshops in met name het grootstedelijk gebied Helsinki. Valio heeft het meest uitgebreide distributienetwerk van het land en vooral klanten in de publieke sector.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*