Fruitsnacks bouwt nieuwe productiefaciliteit en kantoren

Fruitsnacks, het familiebedrijf van Paesmans, is begonnen met de levering van vers fruit aan bedrijven in Duitsland. Een grote stap in het groeiproces. Daarnaast investeert Fruitsnacks in een nieuwe productie- en kantoorruimte in Nieuwerkerken: “Door de coronacrisis zijn mensen zich nog meer bewust van het belang van een gezonde werkomgeving en dat biedt kansen voor ons bedrijf”, aldus Karel Paesmans.

Fruitsnacks is in 2006 begonnen met het leveren van fruit aan bedrijven in België. Groenteboer Karel Paesmans kwam op het idee nadat hij tijdens zijn werk in Scandinavië het succes van Fruitsnacks had ontdekt. “Onze appels van thuis naar de consument brengen in het mooie Haspengouw: dat was mijn grote wens”. De rest is geschiedenis. Fruitsnacks is sindsdien een noodzaak geworden voor duizenden bedrijven in het hele land, die op vaste tijdstippen een mand met vers fruit ontvangen volgens een abonnementsformule.

Gezonde levensstijl

En nu wordt de doorbraak in het buitenland verwacht. De levering aan bedrijven in Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts is net begonnen. Co-manager Roel Paesmans: “We zien dat ook Duitse bedrijven bereid zijn om hun werknemers te helpen bij een gezondere levensstijl. Fruit op de werkplek is niet alleen een gezonde snack, maar verhoogt ook de concentratie en motivatie van de werknemers. De pandemie heeft aangetoond dat de gezondheid van werknemers van cruciaal belang is en daarom voeren veel bedrijven een gezondheidsprogramma in waarin fruit op het werk een vaste plaats heeft”. Voor het Duitse bedrijf werkt Fruitsnacks samen met een lokale agent die zal helpen het succesvolle concept op de markt te brengen.

6 miljoen euro


Ondertussen worden ook nieuwe investeringen gedaan in de thuisstad van het bedrijf, Nieuwerkerken, om de groei te ondersteunen. Paesmans legt niet minder dan 6 miljoen euro op tafel om een nieuwe productiefaciliteit te bouwen waar de fruitmanden zullen worden geassembleerd. Er komen ook nieuwe kantoren. “Wij bereiden ons voor op de toekomst, en het is een veelbelovende toekomst,” concludeert hij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*