Fruit Juice Summit: gezond en duurzaam fruitsap

Gezondheid is, naast duurzaamheid, een van de speerpunten van de Europese fruitsapassociatie Aijn tijdens de Juice Summit in Antwerpen. “Fruitsap is meer dan vitamine C”, zegt Wouter Lox van Aijn.

Naast vitamine C is fruitsap een belangrijke bron van kalium en vezels, maar ook antioxidanten. Wouter Lox, secretaris-generaal van Aijn, de Europese fruitsapassociatie noemt in het bijzonder hesperidine.  Dat is een bioflavonoïde dat van nature voorkomt in citrusvruchten. Tijdens de Juice Summit is er op de tweede dag (2 oktober) een ochtendprogramma over gezondheid en fruitsap. Centraal in de lezingen en de paneldiscussie staat de vraag of fruitsappen, in het bijzonder antioxidanten, een rol hebben bij het voorkomen van hartziektes en hartaanvallen.

Duurzame ketens

Op de eerste dag van de Juice Summit staat duurzaamheid in de productketen, van teelt tot en met verpakken centraal. Naast de lezingen zijn er paneldiscussies over het onderwerp. In 2013  richtte Aijn met Europese steun het CSR-Platform op voor alle stakeholders. Voorop staat het halen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Aanvankelijk richtte het platform zich op drie productgroepen: ananas, appel en sinaasappel. Nieuw is de aandacht voor meer Europese fruitsoorten, waaronder bessen. De bedoeling is dat tegen 2030 alle fruitsappen duurzaam geproduceerd worden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*