Fruit & groenten Aartsen bouwt nieuwbouw in Sint-Katelijne-Waver

De nieuwe faciliteit krijgt een magazijn met koelcellen met een totale vloeroppervlakte van 9040 vierkante meter en drie verdiepingen met kantoren van elk 400 vierkante meter. Het wordt een energieneutrale structuur, met 3000 zonnepanelen op het dak om in de elektriciteitsbehoefte te voorzien, ondersteund door een batterij-installatie om overtollige energie op te slaan voor nachtelijk gebruik. Het gebouw maakt gebruik van de nieuwste koeltechnologieën om het energieverbruik te minimaliseren.

Aangepaste Cash & Cary

Om de energie-efficiëntie verder te verbeteren, zal het Cash&Carry-gedeelte een verlaagd plafondniveau hebben, waardoor de permanente koelruimte kleiner wordt. De faciliteiten voor werknemers zijn gericht op een comfortabele werkomgeving, met voorzieningen zoals een gezellige lounge/lunchruimte, een goed uitgeruste fitnessruimte en een ruim dakterras. Er zullen speciale voorzieningen worden getroffen voor internationale chauffeurs die de locatie bevoorraden, waaronder toegang tot overdekte sanitaire voorzieningen buiten de reguliere openingstijden en in het weekend. Daarnaast zullen alle 14 dockdeuren worden voorzien van stroompunten voor gekoelde vrachtwagens om de geluidsimpact op de omgeving te minimaliseren.

De bouw is eind november 2023 gestart en de oplevering wordt verwacht midden oktober 2024. Derdaele+ is enthousiast over haar bijdrage aan de verdere groei van Aartsen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*